Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 1 mei 2019

AliExpress Must-Have deal: slim stopcontact voor je smarthome

Waar slimme assistenten die je huis besturen een paar jaar geleden nog erg science fiction leken, zie je in steeds meer series dat Alexa al helemaal ingeburgerd is. De assistent is dan ook erg handig om bijvoorbeeld je lampen aan te doen of om koffie voor je te zetten. Er verschijnen steeds meer producten op de markt die samenwerken met de Echo en Google Home speakers, maar je hebt natuurlijk al redelijk wat in huis staan. Mocht je geen zin hebben om alles te vervangen, maar wel met Alexa en Google Assistant aan de slag willen, kun je ook gewoon bij AliExpress een paar slimme stopcontacten scoren.

“Domme” apparaten slim maken

In het Chinese winkelparadijs vind je allerlei verschillende slimme stopcontacten, maar in dit geval zijn we voor een model van Lonsonho gegaan. Het stopcontact komt namelijk met een paar extra features, die je niet standaard vindt bij elk slim stopcontact. Het gebruik van het ding is vrij simpel. In plaats van dat je het apparaat dat je via Alexa of Google Assistant wilt bedienen meteen op je normale stopcontact aansluit, stop je daar het slimme stopcontact tussen. Deze kun je via wifi verbinden met je slimme speaker, waarna je  het apparaat aan en uit kunt schakelen met stemopdrachten.

AliExpress slim stopcontact

Slim stopcontact als sfeerlamp

Dat is meestal waar de functionaliteit van veel slimme stopcontacten ophoudt, maar dit model kan je ook nog verder helpen met je energierekening. Het lijkt allemaal alleen maar duurder te worden en het kan dan ook geen kwaad om eens onder de loep te nemen hoeveel energie je apparaten verbruiken. En via de bijbehorende app van het stopcontact kun je precies bijhouden wat het verbruik van de aangesloten apparaten is. Daarnaast is het ding meteen ook een mini sfeerlampje en geeft het gekleurd licht, dat je zelf mag instellen.

Bestellen op AliExpress

Mocht je het een kans willen geven, kun je het slimme stopcontact bij AliExpress scoren voor 11,40 euro. Misschien is het verstandig om met één stopcontact te beginnen en van daaruit verder uit te breiden als het je bevalt. Naast de Echo en Google Home speakers zijn er natuurlijk ook nog verschillende andere slimme speakers op de markt. Zo heeft Apple natuurlijk al een tijdje zijn HomePod, maar helaas voor de iPhonemaker winnen ze het nog steeds niet van Amazon en Google.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AliExpress

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
AliExpress Must-Have deal: slim stopcontact voor je smarthome
Sluiten