Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 23 feb 2019

AliExpress gadget van de dag: slimme achteruitkijkspiegel

Vandaag hebben we weer een leuke AliExpress gadget voor je gevonden en deze keer is het er één voor in de auto. We hebben als automobilisten constant te maken met de achteruitkijkspiegel, zodat we kunnen checken wat er achter de auto allemaal gebeurt. Dit zicht is echter beperkt en zou best eens wat breder mogen. Gelukkig kan dat opgelost worden met een slimme achteruitkijkspiegel, die je niet alleen meer laat zien maar ook nog eens fungeert als dashcam.

4,7 inch touchscreen achteruitkijkspiegel

De slimme achteruitkijkspiegel is eigenlijk een videorecorder met een 4,7 inch display. Dit display is het oppervlakte van de spiegel en  is meteen ook een touchscreen. Het apparaat is uitgerust met twee HD camera’s om zowel vooruit als achteruit te kunnen filmen op de weg. Deze beelden kun je onder het rijden ook meteen zien dankzij een picture-in-picture weergave, zodat je maar naar één plek hoeft te kijken voor een overzicht van de weg voor en achter je.

AliExpress slimme achteruikijkspiegel

Voor- en achtercamera

De voorste camera is uitgerust met een 170 graden lens, waarmee je makkelijk drie banen tegelijkertijd zou moeten kunnen zien, terwijl de achterste camera een 120 graden lens heeft gekregen. Mocht je achteruit rijden om bijvoorbeeld in te parkeren, switcht de spiegel automatisch naar de achterste camera, zodat je het allemaal goed kunt zien zonder uit het raam te hangen.

AliExpress slimme achteruitkijkspiegel

G-sensor voor ongelukken

Verder werkt het systeem met een microSD kaartje, waar de beelde automatisch op worden bewaard. Wanneer het kaartje vol is worden de nieuwe beelden weer over de oude beelden opgenomen, tenzij je onverhoopt betrokken raakt bij een ongeval. De achteruitkijkspiegel heeft namelijk ook een G-sensor, welke doorheeft wanneer er bijvoorbeeld een botsing heeft plaatsgevonden. Wanneer dat het geval is, worden de beelden automatisch vastgezet, zodat er niet overheen gespoeld wordt. Hiermee heb je meteen bewijs van wat er echt is gebeurd.

24 uurs beveiligingscamera

Als laatste kun je de spiegel ook inzetten om beelden op te nemen terwijl je uit de auto bent om bijvoorbeeld inbrekers op heterdaad te betrappen. Hiervoor heb je echter wel een OBD kabel nodig, die niet meegeleverd wordt. Mocht je deze willen, raadt de verkoper aan om even contact op te nemen voordat je het ding koopt.

AliExpress slimme achteruitkijkspiegel

Bestellen bij AliExpress

Je kunt de slimme achteruitkijkspiegel zoals gezegd bij AliExpress scoren en hij komt met een prijskaartje van 29,55 euro met nog 10,38 euro aan verzendkosten. Je kunt ervoor kiezen om meteen een kaartje erbij te nemen om de beelden op te slaan en de prijs wordt dan iets hoger. Een andere slimme spiegel is deze badkamerspiegel van Capstone Connected Home. Deze is eigenlijk pas echt slim en komt dan ook met een virtuele assistent.

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress gadget van de dag: slimme achteruitkijkspiegel
Sluiten