Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 6 maart 2019

AliExpress gadget van de dag: slimme deurbel met camera

Voor sommige mensen is het feest wanneer de deurbel gaat, want dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat de postbode er is met allerlei leuke pakketjes. Andere mensen beschouwen de deurbel weer als iets traumatisch, aangezien het mogelijk de komst van een schuldeiser of vervelende buurvrouw aankondigt. Hoe dan ook kan het fijn zijn om van te voren te zien wie er voor de deur staat voordat je hem daadwerkelijk opendoet. Daarvoor heb je een slimme deurbel nodig en mocht je daar nog naar op zoek zijn, kun je bij AliExpress terecht.

AliExpress slimme deurbel

De deurbel ziet er zo’n beetje uit als iedere draadloze deurbel die je in de winkel vindt, maar is wel extra stijlvol met een goud randje. In het ding zit een camera verwerkt, die voor je in de gaten houdt wie er precies voor je deur staat. Deze is uitgerust met een 166 graden groothoeklens, waarmee je HD-beelden kunt bekijken met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Ook is er een microfoontje van de partij samen met een speaker inclusief noise cancellation, zodat je meteen kunt babbelen met degene die voor de deur staat en niet naar binnen mag.

AliExpress slimme deurbel

Bewegingssensor en gratis cloud dienst

Het systeem werkt met een bijbehorende app, waarin je de beelden van de camera kunt bekijken. Wanneer iemand aanbelt, kun je zo meteen zien met wie je te maken hebt. Maar ook wanneer ze niet aanbellen, kun je ze alvast bespieden. De deurbel komt namelijk ook met een bewegingssensor, die je een seintje geeft als iemand voor je deur aan het koekeloeren is. Ook ‘s avonds kun je onwetende bezoekers nog bespieden, dankzij de Night Vision functie. Verder kan het ding ook video’s voor je opslaan in de gratis cloud. Elke dag kunnen er 20 video’s worden opgeslagen in de cloud en wanneer deze vol is, gaat het apparaatje automatisch over op je opslagkaartje (mocht je die geïnstalleerd hebben).

AliExress slimme deurbel

Los of met extra ontvanger

Je kunt de slimme deurbel alleen gebruiken in combinatie met de app,  maar je kunt er ook een ontvanger bij kopen. Deze maakt dan een geluidje op het moment dat iemand de deurbel indrukt, waardoor je niet de hele dag op je smartphone hoeft te letten. Mocht je alleen voor de deurbel gaan, kost dat je 39,03 euro en als je er een ontvanger bij neemt wordt dat 45,19 euro. Ook kun je losse ontvangers erbij scoren voor 7,70 euro.

Hoewel een slimme deurbel behoorlijk handig kan zijn, zou het helaas ook op een creepy Black Mirror manier gebruikt kunnen worden. Zo wil Amazon bijvoorbeeld slimme deurbellen in gaat zetten om “verdachte” mensen in de gaten te houden.

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress gadget van de dag: slimme deurbel met camera
Sluiten