AliExpress Must-Have deal: slimme planten monitor van Xiaomi

Helaas is niet iedereen even goed in het verzorgen van plantjes, terwijl het vaak toch de mensen zijn die hun plantjes vergeten die het liefst planten lijken te willen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig allerlei slimme apparaten om je toch te helpen om wat groen in huis te halen of je tuin wat op te vrolijken. Eén van die apparaten is de Xiaomi Mi Flora monitor, die je via je smartphone helpt om je plantjes in de gaten te houden.

Temperatuur, licht, vochtigheid, voedingsstoffen

De planten (of eigenlijk bloemen) monitor is een klein apparaatje, waarvan je de onderkant in de aarde steekt bij je plantjes, kruiden of bloemen. Deze onderkant is uitgerust met verschillende sensoren die meten of de aarde wel vochtig genoeg is en of er genoeg voedingsstoffen in zitten. Deze waardes kun je vervolgens via Bluetooth bekijken in de bijbehorende app en als het niet goed genoeg is, kun je meteen zien dat je actie moet ondernemen. De bovenkant van de monitor houdt weer de temperatuur in de gaten en checkt of je plantjes wel genoeg licht krijgen. Ook hiervan krijg je de resultaten in de app te zien, zodat je weet hoe het met je plantjes staat.

AliExpress monitor plantjes

Verschillende soorten plantjes

Uiteraard heeft niet iedere plant evenveel vocht of licht nodig en daarom kun je bij het installeren van de monitor aangeven om wat voor plant het gaat. In de app kun je dan ook meerdere plantjes in de gaten houden. Mocht je van plan zijn om met redelijk wat plantjes aan de slag te gaan, kan het natuurlijk een gedoe worden om ze allemaal in de app te bekijken. Daarom is er gelukkig ook een notificatiesysteem, dat je meteen een seintje geeft als bepaalde waardes ondermaats zijn.

AliExpress Xiaomi Mi Flora

Bestellen bij AliExpress

Je kunt de Xiaomi planten monitor bij AliExpress bestellen voor 22,66 euro en in principe heb je voor elke plantenbak een aparte monitor nodig. Wel zou je mogelijk kunnen sjoemelen met een grote bak voor meerdere planten. Natuurlijk kun je in plaats van een monitor ook een slimme plantenbak scoren. Ook daarvoor kun je bij AliExpress terecht en het voordeel is dat de plantenbak bepaalde taakjes ook zelf uitvoert.

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress Must-Have deal: slimme planten monitor van Xiaomi
Sluiten