Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 30 apr 2019

AliExpress Must-Have deal: slimme plantenbak

We zitten inmiddels volop in de lente en gaan hard richting zomer. En dat is natuurlijk een uitstekend moment om in de tuin bezig te gaan met plantjes of om weer eens te proberen verse kruiden in de keuken te laten groeien. Helaas heeft echter niet iedereen groene vingers. Mocht je het toch weer willen proberen, kun je aan de andere kant bij AliExpress wel een slimme plantenbak scoren om je een handje te helpen.

Plantenbak met hydroponics

De plantenbak zorgt ervoor dat je plantjes aan hun basisbehoeften komen, zonder dat je daar al te veel omkijken naar hebt. Zo is het ding uitgerust met een hydroponics systeem, dat ervoor zorgt dat je plantjes automatisch genoeg voedingsstoffen naar binnen krijgen. Hierbij wordt er geen aarde gebruikt, maar werk je in dit geval met zakjes met het mineraal vermiculiet. Het enige dat je in principe hoeft te doen is de tank om de zoveel tijd weer vullen met water en wat voeding. En zodat je het niet vergeet, is het systeem ook meteen uitgerust met een herinneringslampje.

AliExpress slimme plantenbak

Automatisch zonlicht

Naast voedingsstoffen hebben je plantjes natuurlijk ook zonlicht nodig en ook daar hoef je je met de slimme plantenbak geen zorgen over te maken. Er hangt namelijk een lamp boven de bak en met de speciale planten modus wordt het licht automatisch aangepast aan het omgevingslicht om zo optimaal voor je bloemen of kruiden te zorgen. Daarnaast kun je de lamp ook gewoon als leeslamp gebruiken als je plantjes even geen zon meer nodig hebben.

AliExpress slimme plantenbak

Bestellen bij AliExpress

Als je ervoor wilt gaan, kun je de slimme plantenbak bij AliExpress bestellen voor 35,90 euro. Het gaat wel om een tijdelijke aanbieding, waarna het ding weer een stukje duurder wordt. Mocht je nou echt bijna helemaal niks willen doen voor je plantjes, kun je ook voor de Seedolab gaan. Deze slimme plantenbak wordt beschreven als de eerste autonome auto onder de plantenbakken, maar is wel een stukje prijziger dan het AliExpress alternatief.

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress Must-Have deal: slimme plantenbak
Sluiten