Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 23 mei 2019

AliExpress Must-Have deal: slimme Xiaomi sportschoenen

Als je van hardlopen houdt, bestaan er inmiddels redelijk wat verschillende gadgets die van alles automatisch voor je kunnen bijhouden. Zo kun je je smartphone inzetten om bijvoorbeeld in de gaten te houden hoeveel stappen je zet en hoe ver je wel niet bent gerend en ook een smartwatch is daar uitermate geschikt voor. Een activity tracker is weer wat minder geavanceerd dan een smartwatch, maar ook die kan je onderweg van info voorzien. Mocht je nou geen zin hebben om met extra gadgets rond te rennen, kun je ook gaan voor een tracker in je schoen. AliExpress heeft namelijk sportschoenen voor je van Xiaomi, die meteen met een eigen chip komen.

Comfortabele slimme sportschoenen

Xiaomi lijkt er alles aan gedaan te hebben om de schoenen zo comfortabel mogelijk voor je te maken. Zo zijn ze licht van gewicht en vinden we aan de binnenkant verschillende zolen om bijvoorbeeld de schokken op te vangen, je hak te ondersteunen en je voet de juiste balans te geven. Daarnaast is er ook nog voor gezorgd dat de schoenen blijven ” ademen”, zodat je niet thuis aankomt met doorweekte voeten. Ook aan je veiligheid is overigens gedacht en om op straat extra op te vallen zijn de schoenen uitgerust met reflecterende veters en een reflecterende strip rondom de hele schoen.

AliExpress Xiaomi slimme sportschoenen

Verborgen chip in de zool

Die reflecterende onderdelen zijn gelukkig niet knal geel of oranje en we moeten zeggen dat het design er behoorlijk strak uitziet. Maar wat de sportschoenen natuurlijk bijzonder maakt, is het feit dat er een chip in verwerkt zit. Deze kun je uiteraard koppelen aan je smartphone via de bijbehorende app en daar kun je onder andere bijhouden hoeveel stappen je hebt gezet, hoe lang je al bezig bent, hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoe stijl je pad was. De chip stop je in de linker of rechter schoen en heeft een IP67 certificering. Ook handig om te weten is dat je de batterij makkelijk kunt vervangen.

AliExpress slimme sportschoenen Xiaomi

Bestellen bij AliExpress

Zoals gezegd kun je bij AliExpress terecht voor de slimme sportschoenen, waar je ze voor 54,53 euro in huis kunt halen. Er is een model voor zowel mannen als vrouwen en beide versies komen in verschillende kleuren. Bij AliExpress kun je de chip ook los scoren, mocht hij op een gegeven moment aan vervanging toe zijn.

Eind vorig jaar onthulde een opgedoken patent dat ook Samsung bezig is met slimme sportschoenen. Deze krijgen volgens de bijbehorende schetsen een chip aan de achterkant, waardoor het een stuk meer opvalt dat er iets high-techs gaande is.

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress Must-Have deal: slimme Xiaomi sportschoenen
Sluiten