AliExpress smart home: 5 (on)opvallende gadgets voor bij je voordeur

Op AliExpress staan bijzonder vreemde en soms ook bijzonder handige gadgets. Ze hebben vaak ook een bijna onmogelijk kleine prijs. Er worden veel (heel veel) producten op de website te koop aangeboden door ontelbaar veel verkopers. Daardoor is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Maar maak je niet druk, dit werk doen wij namelijk graag voor je. Deze keer hebben we 5 slimme gadgets voor je op een rij gezet voor bij en aan je voordeur.

Slimme deurbel met camera

Het is slim om een deurbel te hebben. Anders moeten je vrienden en de pakketbezorger altijd door je brievenbus schreeuwen en op je deur kloppen als ze willen dat je de deur open doet. Is het nog slimmer een slimme deurbel te hebben? Misschien wel. Met een slimme deurbel kun je namelijk zien wie er voor je deur staat en bepaal je van afstand of je zin hebt om de deur open te doen of niet. Noem het slim, of noem het asociaal; handig is het wel.

slimme deurbel AliExpress
Slimme deurbel (Afbeelding: AliExpress)

55,77 euro

AliExpress topper: Xiaomi smart door lock

De meningen zijn verdeeld over slimme deursloten. Want zijn deze daadwerkelijk minder makkelijk te kraken dan een ‘ouderwets’ deurslot? Wat Xiaomi betreft wel. Dit Chinese tech-merk heeft namelijk een slim deurslot (en tevens deurklink) ontwikkeld en wil dat die verkoopt. Je opent dit slimme deurslot met je vingerafdruk of een van de andere manieren, waaronder een code.

Xiaomi mijia deurslot
Xiaomi Mijia deurslot (Afbeelding: AliExpress)

189,43 euro

Xiaomi Mijia raamsensoren

Raamsensoren dienen als extra beveiliging voor je huis. Deze kleine sensoren registreren of je ramen en deuren open of gesloten zijn. Vervolgens kun je op de app in real-time aflezen of de deuren en ramen open of gesloten zijn. Zo niet? Dan stuurt de sensor, mits hij is gekoppeld aan een slimme camera, automatisch een seintje naar de camera om beelden op te nemen van eventuele indringers. Al mag je hopen dat iedere degelijke slimme camera in deze situatie al uit zichzelf was begonnen met filmen.

xiaomi Mijia sensor
Xiaomi Mijia raamsensor (Afbeelding: AliExpress)

6,59 euro

Solar lamp met bewegingssensor

Thuiskomen in het donker is niet zo lekker. Al helemaal niet als je daardoor een paar minuten met je sleutels bij het slot staat te prutsen om er vervolgens achter te komen dat je de verkeerde sleutel gebruikte. Dit voorkom je met een simpele lamp bij je voordeur. Dit exemplaar dat werkt op zonne-energie en een bewegingssensor heeft is een goed voorbeeld van hoe het efficiënter kan.

solar lamp AliExpress
Solar lamp met bewegingssensor (Afbeelding: AliExpress)

5,35 euro

Typisch AliExpress: ‘steen’ om huissleutel onder te bewaren

Over efficiëntie gesproken: deze typische Ali-gadget is alles behalve. Het is een neppe steen waar je de huissleutel onder kunt bewaren. Als je echt een verstopplek voor een sleutel nodig hebt dan kun je vast wel ergens een echte steen vandaan plukken. Zo niet, dan is een plantenpot ook altijd een overduidelijke maar goede verstopplek. Graag gedaan.

AliExpress steen sleutel
‘Steen’ voor je huissleutel (Afbeelding: AliExpress)

1,45 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt scoren.

Reageer op artikel:
AliExpress smart home: 5 (on)opvallende gadgets voor bij je voordeur
Sluiten