Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Cars 29 nov 2017

Startup met enorme investering van AliExpress laat rijden er uit zien als videogame

Tijdens de jaarlijkse Los Angeles Auto Show in de VS is een startup in de prijzen gevallen die augmented reality-software en hardware ontwikkeld voor auto’s en bestuurders. De startup krijgt financiële ondersteuning van niemand minder dan AliExpress.

Een videogame in het echt

Het bedrijf WayRay, dat een augmented reality rij-systeem ontwikkeld, heeft de tijdens de Los Angeles Auto Show de prijs voor de beste startup gewonnen. De startup heeft een rij-systeem ontwikkeld die een auto’s voorruit er uit laat zien alsof je zojuist in een videogame bent gestapt.

AliExpress

WayRay, dat afkomstig is uit Zwitserland heeft een klein apparaat ontwikkeld genaamd Navion, dat een virtueel dashboard op je voorruit projecteert. De bijbehorende software zorgt er voor dat er informatie zoals je snelheid, de tijd en andere informatie die de bestuurder kan helpen bij het navigeren te zien is. Hierbij kun je denken aan pijlen, maar ook aan waarschuwingen over bijvoorbeeld voetgangers verderop op de weg, of een wegrestaurant op de route.

Volgens WayRay kunnen bestuurders zich beter blijven focussen op de weg voor zich wanneer alle benodigde informatie op de voorruit te zien is. De ruit ziet er dan ook uit als hoe hij ook in veel games te zien is.

AliExpress investeert groots

De Zwitserse startup won de prijs van 15.000 dollar, 40.000 dollar aan opslagruimte in Microsoft’s Azure cloud en extra consulting van Microsoft. Er waren ongeveer driehonderd startups die in aanmerking kwamen voor de prijs.

AliExpress

Afgelopen maart haalde WayRay nog 18 miljoen dollar (!) binnen als investering van AliExpress. Het is niet onbekend dat AliExpress iets meer dan geïnteresseerd is in augmented reality. Met zo’n enorme zak geld wordt in ieder geval verwacht dat het Zwitserse bedrijf grote stappen zal gaan maken.

Kun je niet wachten op de Navion en wil je nu al een slimme auto? Dan is deze gadget die van je auto in een klap een slimme auto maakt wat voor jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Startup met enorme investering van AliExpress laat rijden er uit zien als videogame
Sluiten