Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 20 apr 2019

AliExpress gadget van de dag: tank robot met camera

Om je huis te beschermen wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent, is er tegenwoordig een behoorlijk aanbod aan betaalbare beveiligingscamera’s beschikbaar om uit te kiezen. Doorgaans installeer je deze ergens in huis of juist buiten en vanaf dat punt kan de camera de omgeving in de gaten houden. Mocht je echter wat meer flexibiliteit willen, kun je ook voor de robot tank gaan van AliExpress om alles on-the-go in de gaten te houden.

Veertig minuten aan video opnemen

De tank robot is namelijk uitgerust met een 0,3 megapixel camera. Dat is toegegeven niet te vergelijken met bijvoorbeeld de camera in je smartphone, maar op zich zou je hiermee nog redelijke beelden moeten kunnen opnemen. Je kunt zowel foto’s maken als video’s opnemen en met een volle batterij zou je zo’n 40 minuten aan footage kunnen schieten.

AliExpress tank robot

Tank robot voor binnen en buiten

Om de tank te besturen, gebruik je je smartphone. Via wifi kun je precies doorgeven wat er moet gebeuren en dat zou kunnen tot op een afstand van zo’n 20 meter. Wanneer je iets verdachts via je smartphone ziet, kun je ervoor kiezen om de camerahoek nog wat aan te passen om het dubieuze zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Verder zou je zowel binnen als buiten met het ding op pad kunnen en zou de tank, in tegenstelling tot andere modellen, helemaal recht kunnen rijden.

AliExpress tank robot

Bestellen bij AliExpress

Je kunt de tank robot bij AliExpress scoren voor 31,65 euro en uiteraard hoef je het ding niet alleen in te zetten om op boevenjacht te gaan. Ongetwijfeld zullen je kids hem ook interessant vinden, maar mogelijk wel mollen. Mocht je nou zelf aan de slag willen met het maken van een robot, is de LEGO Spike Prime robotics kit misschien iets voor je. Hiermee zou iedereen meteen ook kunnen leren programmeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AliExpress

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
AliExpress gadget van de dag: tank robot met camera
Sluiten