AliExpress Must-Have deal: tekentablet voor je art-skills

Als je creatief bent en ervan houdt om op je computer te tekenen, weet je dat je daar absoluut je muis niet voor kunt gebruiken. Met een muis tekenen zorgt voor schokkerige lijnen en zal er bij de meeste mensen ook voor zorgen dat ze niet in hun creatieve flow terechtkomen. Om tekenen op je computer heb je gewoon een tekentablet of een laptop met een touchscreen nodig. Dat laatste is nogal prijzig, maar bij AliExpress kun je voor een schappelijke prijs wel een degelijke tablet scoren.

Grote tekentablet met legio aan knoppen

De tekentablet is van het merk 10moons en is geschikt voor zowel je windows computer als je Mac. De totale grootte van het ding is 36 x 24 cm en het daadwerkelijke tekengedeelte is 25,4 x 15,24 cm groot. Hiermee heb je behoorlijk wat ruimte om je tekenkunsten op bot te vieren. Om het tekengedeelte heen, vind je verder allerlei knoppen. Aan de linkerkant bevinden zich de knoppen die je nodig hebt om te tekenen. Zo kun je onder andere de tip van je kwasten vergroten of verkleinen en aan de slag gaan met een gum. Bovenin vind je weer algemene knoppen om bijvoorbeeld de playback van de muziek op je computer te regelen en een rekenmachine op te roepen.

AliExpress tekentablet

Stylus met 8192 drukniveaus

Wat belangrijk is bij het tekenen op een tablet is dat de stylus gevoelig is voor hoe hard je drukt. Zo voelt het aan alsof je met een echt potlood of een echte kwast bezig bent. In dit geval kun je rekenen op een drukgevoeligheid van 8192 niveaus. Dat is ter vergelijking evenveel als de Wacom Pro Pen 2 je te bieden heeft, wat één van de populaire stylussen is als je serieus aan de slag wilt. De Wacom pen komt helaas wel met een prijskaartje van 110 euro.

AliExpress tekentablet

Bestellen bij AliExpress

Gelukkig weten we dat het hier om AliExpress gaat en dat je geen astronomisch bedrag hoeft af te rekenen voor de tekentablet en bijgeleverde stylus (die je overigens niet op hoeft te laden). Het pakket komt dan ook met een prijskaartje van 33,26 euro. Mocht je overigens nog twijfelen of je elke maand wilt gaan betalen voor Photoshop en Illustrator, heeft Google een (soort van) alternatief. Sinds eind vorig jaar kun je namelijk gratis tekenen in Google Canvas. Het is wel een simpel tekenprogramma, maar je kunt het gebruiken om schetsen in te maken.

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress Must-Have deal: tekentablet voor je art-skills
Sluiten