Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 12 jun 2018

Vijf dingen die je nooit op AliExpress moet kopen

AliExpress is een heerlijke online shop om allerlei goedkope dingen te kopen. Ze hebben er ook van alles van gadgets tot kleding en elektrische fietsen. Je kunt er dus helemaal uit je dak gaan, maar toch zijn er bepaalde dingen die je absoluut niet op AliExpress wilt kopen. Met deze vijf dingen moet je bijvoorbeeld ontzettend oppassen en kun je beter gewoon in de winkel kopen of bij een Nederlandse webshop.

Veiligheidsproducten

Als gouden regel moet je nooit producten op AliExpress kopen, waarvan je veiligheid en leven vanaf hangt. Dus al je nog naar een motorhelm zoekt, kun je beter voor goede kwaliteit gaan ook al kost het wat meer.

Je hebt niks aan je goedkope helm, als hij vervolgens niet aan de veiligheidsvoorschriften blijkt te voldoen en je het niet overleeft om een klacht in te dienen. Ook andere producten zoals zekeringen en touwen voor bergbeklimmen kun je beter ergens anders kopen.

AliExpress motorhelm

Producten voor je huid

Ook met producten voor je huid zoals crèmes en make up voor je vriendin moet je oppassen. Als je bij de drogist iets koopt, kun je er doorgaans van op aan dat de producten geen giftige stoffen bevatten en dat alles goed is getest.

Bij producten op AliExpress weet je nooit wat er precies in zit en dat wil je niet op je huid smeren. Je lichaam kan namelijk door de huid ook stoffen opnemen en je wilt uiteraard dat daar niks shady’s tussen zit. Soms zijn er wel betrouwbare merken, die een officiële shop op de site hebben. Daar zou het in principe wel veilig moeten zijn.

Speelgoed voor je kinderen

Net zoals je niet zomaar crèmes op je huid wilt smeren van onbekende afkomst, wil je ook je kinderen niet blootstellen aan producten van dubieuze makelaardij.

In de EU zijn er strenge regels met betrekking tot speelgoed en de stoffen die daarvoor worden gebruikt, maar in China hebben ze niet dezelfde regelgeving. De kans is groot dat het leuke robotje dat je daar koopt binnen de kortste keren uit elkaar valt en een paar onderdelen als snoepjes worden aangezien.

AliExpress speelgoed

Waterfilters

In China is het water uit de kraan wat minder goed drinkbaar dan in Nederland en je vindt dan ook behoorlijk wat waterfilters bij AliExpress. Op zich is ons kraanwater prima te drinken, maar het kan nooit kwaad om extra te filteren.

Je waterkoker is op een gegeven moment toch ook verkalkt en die kalk komt wel weer uit het water. Maar als je een waterfilter zoekt, kun je misschien toch beter voor een Brita exemplaar gaan dan er één op AliExpress te bestellen.

De filters werken meestal met natuurlijke materialen, die allerlei stoffen zoals kalk uit het het water halen. Maar je kunt weer niet controleren wat er echt in de filters zit en of er misschien ook viezigheid bij je kokosstukjes of koolstof zit.

AliExpress Voedsel

Voor obvious redenen is het ook niet verstandig om voedingswaren of supplementen op AliExpress te bestellen. Sommige mensen bestellen überhaupt geen voedsel online, zelfs niet bij een Albert Heijn, omdat ze ervan overtuigd zijn dat je oude dingen krijgt. Maar als je het in je mond moet stoppen, is het inderdaad verstandig om er zeker van te zijn wat het is en dat het niet mogelijk (te) schadelijk is.

AliExpress Supplementen

Op zich klinkt het redelijk logisch dat je deze vijf dingen niet bij AliExpress moet kopen. Andere dingen zijn echter wat minder voor de hand liggend. Wist je bijvoorbeeld dat je ook geen zaden moet kopen, omdat er soms ook gewoon beestjes meekomen uit China?

Reageer op artikel:
Vijf dingen die je nooit op AliExpress moet kopen
Sluiten