Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 30 jul 2019

AliExpress: hou je hoofd koel met deze 5 ventilatoren

Hoewel de hitte inmiddels wat minder bruut is geworden, blijft het zonnetje nog steeds meedogenloos op ons schijnen. En waar we aan de ene kant blij zijn dat het in ieder geval niet koud is of regent, zou een koel briesje toch ook wel op prijs gesteld worden. Maar als de natuur je dat briesje niet geeft, moet je zelf aan de slag. Met deze vijf AliExpress ventilatoren gaat dat helemaal lukken, hoewel ze misschien niet allemaal even effectief zijn.

Ventilator om je hals

Als eerste hebben we op het lijstje een ventilator voor om je hals. Het klinkt wat vreemd, maar waarom ook niet? Het ding lijkt op een soort koptelefoon. Maar in plaats van dat er iets op je oren komt, zitten er in de twee ronde onderdelen ventilatoren verwerkt. Deze verzorgen vanaf onderaan je gezicht een verkoelend briesje en als we de foto’s mogen geloven, is de hals ventilator vooral handig tijdens het sporten. Inderdaad krijg je het van sporten extra heet.

AliExpress ventilator

Prijs: vanaf 8,12 euro

Mini fan zonder bladen

We gaan verder naar nummer twee op de lijst en dat is een mini ventilator van Xiaomi. Bijzonder aan het apparaat is dat er geen roterende bladen zichtbaar zijn en je dus zonder zorgen gewoon je vinger in het ding kunt steken (iedereen heeft soms die drang, ook jij). Omdat de ventilator zo klein is, kun je hem makkelijk overal met je meenemen. Zo heb je wat extra verkoeling in het park of op het strand. Vergeet niet het ding om de zoveel tijd weer even op te laden.

AliExpress ventilator Xiaomi

Prijs: 14,63

Verkoelende jas

De derde AliExpress ventilator zit verstopt in een jas. En uiteraard heeft niemand zin om op het moment een jas aan te doen, maar soms moet je dat ondanks de hitte toch. Als je bijvoorbeeld de natuur ingaat voor een ruige wandeling of vis expeditie, kan je jas je beschermen tegen schrammen en ander onheil. Ook bij sommige werkzaamheden kan het beter zijn om jezelf toch te bedekken. Maar waar hebben we het eigenlijk over? De jas zorgt er juist voor dat je het koeler hebt en daarbij is hij ook nog eens waterdicht en beschermt hij je tegen de zon. Je kunt gaan voor drie verschillende standen om je binnenin de jas koel te houden.

AliExpress ventilator in jas

Prijs: vanaf 33,47 euro

Flexibele AliExpress verkoeling

De volgende ventilator is ernstig flexibel en kun je dus op alle plekken installeren, waar je andere ventilator niet lekker bij kan. Het gaat om een compact apparaatje met daaronder een soort octopus tentakels. Het zijn deze “tentakels” die zo flexibel zijn en deze kun je dus wikkelen om bijvoorbeeld het stuur van je fiets of om de leuning van je stoel. Ook kun je ze zo positioneren dat het ding gewoon op tafel blijft staan.

flexibele ventilator

Prijs: vanaf 15,40 euro

Slanke ventilator met app

Als laatste hebben we dan toch maar een wat robuustere AliExpress ventilator voor je, hoewel het design juist erg elegant is. Het is deze keer geen mobiele ventilator, maar zo één die je gewoon ergens neerzet en verder met rust laat. Het lijkt een beetje op iets uit Star Wars of een andere science fiction film, maar wat? Met wat fantasie zou het een Dalek met een lightsaber kunnen zijn. In ieder geval zorgt het ding voor verkoeling en zijn er ook hier geen roterende bladen zichtbaar. Wel kun je aan de slag met een afstandsbediening en een app om onder andere verschillende standen of een timer in te stellen.

Xiaomi ventilator

Prijs: 128,82 euro

Volgend jaar krijgen we weer iets anders om ons te helpen hittegolven te trotseren. Sony is namelijk bezig met een draagbare airco, die je gewoon onder je kleding stopt om koel te blijven. Daarnaast houdt het ding je in de winter juist warm.

Reageer op artikel:
AliExpress: hou je hoofd koel met deze 5 ventilatoren
Sluiten