Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 28 jul 2019

AliExpress: met deze 5 smartphone-houders rijd je veilig op de fiets

Vanaf 1 juli geldt er in Nederland een telefoonverbod op de fiets en mag je niet meer rondfietsen met je smartphone in je hand. Uiteraard moest je sowieso al niet appen op de fiets, maar Google Maps kan toch wel handig zijn om bij de hand te hebben op je toestel. En dat mag gelukkig ook, maar dan wel in een houder aan je stuur. Mocht je nog op zoek zijn naar een smartphone-houder voor op de fiets, heeft AliExpress verschillende opties voor je.

Gub Pro 1 en Pro 2

Als eerste vind je op AliExpress de Gub Pro 1 en Gub Pro 2. Het zijn beide twee simpele en makkelijk te installeren houders voor aan je stuur. Om je smartphone stevig vast te zetten, trek je één van de zijkanten naar buiten en klem je vervolgens je toestel in het ding vast. Verschillende “klauwen” zorgen er vervolgens voor dat je telefoon onderweg niet op de grond valt. Als je voor de Pro 1 gaat, zijn dat vier klauwen. De Pro 2 heeft er twee meer en ondersteunt je toestel ook aan de onderkant.

AliExpress smartphone houder

Prijs: vanaf 6,60 euro

360 graden Floveme

Als tweede hebben we op het lijstje een 360 graden houder van Floveme. Hiermee kun je je toestel in elke hoek positioneren die je wilt. De houder werkt met twee klemmen aan de zijkant en een siliconen netje dat je over de vier hoeken van je toestel kunt trekken. Zo zit je smartphone aan alle kanten goed vast en valt hij alleen van je stuur als je het ding niet goed installeert.

AliExpress smartphone--houder

Prijs: 7 euro (tijdelijk met 40 procent korting)

AliExpress XMXCZKJ houder

Ook deze XMXCZKJ houder klemt je smartphone bij de vier hoeken om hem stevig vast te houden op de fiets. Hier heb je echter niet te maken met een siliconen netje, maar met harde klemmen. Deze trek je schuin naar buiten, waarna je je toestel vast kunt zetten. Ook hier kun je weer aan het draaien gaan om je telefoon precies zo te regelen als je wilt. Verder kun je nog gaan voor een zwart model of een zwart/roze versie.

AliExpress smartphone-houder

Prijs: 9,64 euro

Smartphone-houder met extra’s

Dan gaan we verder naar een houder met wat extra features van het merk Brand. Hier wordt je smartphone van onder en boven vastgeklemd in het ding en kun je ook weer 360 graden draaien. De houder heeft echter meer in petto en is ook uitgerust met LED-lampjes om je ‘s avonds te helpen. Je kunt aan de slag met drie verschillende LED-modi, namelijk High, Flash en Slow. Om het af te maken is er ook nog een kompas voor als je toch old school de weg wilt vinden.

AliExpress smartphone houder

Prijs: 10,02 euro

Turata houder met extra opbergruimte

Als laatste op het AliExpress lijstje hebben we nog een waterdichte Turata smartphone-houder voor je. Je kunt het zien als een soort hoesje voor je toestel, dat je meteen ook vast kunt zetten aan je fietsstuur. Zo blijft je smartphone zelfs in de regen veilig, hoewel de meeste toestellen tegenwoordig wel tegen wat water kunnen. Door de case heen kun je nog steeds gewoon je Google Maps routes volgen en als bonus kun je in de hoes meteen ook allerlei andere spullen opbergen.

AliExpress smartphone-houder

Prijs: 11,07 euro

Ook fietsen op AliExpress

Op AliExpress kun je niet alleen houders voor op je fiets kopen, maar je vindt er zelfs ook hele fietsen. Zo hebben ze een ruim aanbod aan allerlei elektrische fietsen. Mocht je voor een e-bike op AliExpress willen gaan, moet je wel op deze vijf zaken letten. Als je twijfelt of het sowieso wel een goed idee is, zijn dit de redenen waarom je wel of juist niet voor een AliExpress e-bike moet gaan.

Reageer op artikel:
AliExpress: met deze 5 smartphone-houders rijd je veilig op de fiets
Sluiten