AliExpress gadget van de dag: vingerafdrukscanner voor je computer

Waar je vroeger standaard een code moest invoeren om je smartphone te ontgrendelen, hebben we nu al een tijdje te maken met vingerafdrukscanners en de laatste tijd zelfs ook met scanners die verwerkt zijn in het display. Op je computer is zo’n vingerafdrukscanner nog wat minder populair, hoewel er natuurlijk wel steeds meer modellen op de markt verschijnen die je kunt ontgrendelen met je vinger. Mocht je nou niet zo’n computer hebben maar wel gebruik willen maken van je vingerafdruk, kun je bij AliExpress terecht om een losse vingerafdrukscanner te scoren.

Windows vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner is een compact apparaatje, dat je aan je computer kunt koppelen door middel van een USB 2.0 poort. Helaas ondersteunt het ding alleen Windows en kun je dus niet met je Mac aan de slag. PC gebruikers kunnen echter met het ding hun computer vergrendelen met een vingerafdruk. Het ding ziet er eigenlijk precies zo uit zoals je zou verwachten is uitgerust met een oppervlakte waarop je je vinger moet plaatsen.

AliExpress vingerafdrukscanner computer

Tot tien vingerafdrukken

Mocht je een computer hebben die door meerdere mensen wordt gebruikt, is dat geen probleem. Je kunt namelijk tot tien verschillende vingerafdrukken opslaan, zodat iedereen gewoon toegang krijgt tot de gezamenlijke PC. Verder kun je de scanner ook gebruiken om alleen bepaalde bestanden of mappen te vergrendelen of om je wachtwoorden veilig te houden.

AliExpress vingerafdrukscanner computer

Bestellen bij AliExpress

Mocht je het willen proberen, kun je de vingerafdrukscanner bij AliExpress bestellen voor 12,85 euro. Inclusief verzendkosten komt het neer op 14 euro. Mocht je ook andere dingen willen beveiligen met een vingerafdrukscanner, zoals dat kastje met je dure comics of je koffer, dan kun je voor de Tapplock One gaan. Dit is een slim slot met (inderdaad) een vingerafdrukscanner en Bluetooth.

 

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress gadget van de dag: vingerafdrukscanner voor je computer
Sluiten