AliExpress Must-Have deal: Xiaomi waterkwaliteit tester

Tegenwoordig hoor en lees je steeds vaker dat we ook in Nederland op moeten passen met het water uit de kraan en dat het eigenlijk niet echt geschikt meer is om direct te drinken. In eerste instantie denk je misschien dat het om verkooppraatjes gaat om je een nieuw filtersysteem aan te smeren, maar als je het zeker wilt weten kun je zelf aan het testen slaan. AliExpress verkoopt namelijk een handige water tester, waarmee je kunt zien waar je aan toe bent.

Water eenvoudig testen

De Xiaomi tester ziet eruit als een soort thermometer en kun je in je glas water stoppen om te checken hoe het staat met de kwaliteit van je water. Zo kunnen er bijvoorbeeld zware metalen in je water zitten, die je uiteraard niet in je lichaam wilt hebben. Mocht je het ding niet in je glas willen stoppen, is er ook een speciaal dopje waarin je een beetje water kunt schenken.

AliExpress Xiaomi kwaliteit water

Drie verschillende onzuiverheden

De waterkwaliteit tester gaat vervolgens voor je aan de slag en kan drie verschillende onzuiverheden in je water herkennen. Namelijk oplosbare zouten, zoals calcium en magnesium ionen, zware metalen en ionische organische verbinding, waaronder sodium en ammoniumacetaat. Op het pennetje lees je niet direct af hoeveel van dat alles in je water zit, maar krijg je een getal dat het verontreinigingsniveau aangeeft. Hoe lager dit getal hoe beter en op basis van het getal weet je of je water wel of niet drinkbaar is.

Xiaomi water tester

Bestellen bij AliExpress

Mocht je het willen proberen, kun je de Xiaomi waterkwaliteit tester op AliExpress scoren voor 7,46 euro. Als je al een waterfilter hebt gekocht, kun je natuurlijk ook testen of hij daadwerkelijk iets voor je doet. Op AliExpress vind je overigens redelijk wat spullen van Xiaomi. Zo hebben ze bijvoorbeeld een slimme waterkoker voor je en kun je er ook slimme Xiaomi sportschoenen scoren.

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress Must-Have deal: Xiaomi waterkwaliteit tester
Sluiten