Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 19 mei 2019

AliExpress Must-Have deal: slimme Xiaomi waterkoker

Steeds vaker zien we dat je allerlei apparaten ook via een app kunt bedienen. Bij sommige apparaten is dat wat minder voor de hand liggend of praktisch, maar soms kan het toch ook best handig zijn. Bij een waterkoker lijkt een app misschien wat overbodig, aangezien je er toch heen moet lopen om er water in te doen. Aan de andere kant kan het ook handig zijn als je er ‘s avonds water in hebt gedaan om vervolgens ‘s ochtends lekker vanuit je bed je water alvast te koken voor je kopje thee of koffie. AliExpress heeft zo’n waterkoker voor je van Xiaomi en via de app kun je meteen ook de exacte temperatuur opgeven.

Waterkoker met app

Qua design ziet de Xiaomi waterkoker er niet anders uit dan je standaard waterkoker en op het eerste gezicht lijkt het op een simpel ding met een enkele knop. Schijn bedriegt echter, want via de app kan het apparaat juist meer dan de meeste waterkokers. Zoals gezegd kun je de app gebruiken om vanuit je bed of luie stoel alvast water te koken voor je warme drankjes. Via Bluetooth verbind je je smartphone aan het apparaat en kun je aan de slag.

AliExpress Xiaomi waterkoker

Specifieke temperatuur opgeven

Naast het apparaat aanzetten, kun je via de app ook opgeven op welke temperatuur je het water wilt hebben. Dat klinkt misschien als iets dat je nooit zult gebruiken en misschien is dat ook wel zo. Voor veel mensen is gekookt water gewoon heet en maakt het niet uit welke temperatuur het exact heeft. Maar als je bijvoorbeeld een fervent thee drinker bent, weet je waarschijnlijk dat bepaalde theesoorten lekkerder zijn bij een specifieke temperatuur. Zo zou groene thee bijvoorbeeld het beste smaken bij een temperatuur van 60 tot 85 graden en ook witte thee zou lekkerder zijn onder de 100 graden. Mocht je overigens nog niet direct van plan zijn om op te staan nadat je de waterkoker aan het gezet, kan hij tot twaalf uur je water op temperatuur houden.

AliExpress Xiaomi waterkoker

Bestellen bij AliExpress

Je kunt de Xiaomi waterkoker bij AliExpress bestellen voor 39,29 euro om in het vervolg als een koning je water te koken. Een ander interessant apparaat dat heet water voor je maakt is de Osmosis. De Osmosis doet echter nog wat meer dan alleen heet water maken voor je thee. Zo filtert hij het water ook meteen en kun je er ook koffie met capsules mee maken.

 

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress Must-Have deal: slimme Xiaomi waterkoker
Sluiten