Ilona Braam
Ilona Braam Tech 6 jul 2019

Alipay gaat gebruikers mooier maken die via gezichtsherkenning betalen

We zijn allemaal wel eens geconfronteerd met pafferige ogen en een gigantische onderkin bij het per ongeluk openen van de selfiecamera. En in een tijd waarin we steeds vaker geconfronteerd worden met gezichtsherkenning, kom je vaker dan je zou willen je gezicht op de meest oncharmante manieren tegen. Denk bijvoorbeeld maar aan de automatisch incheck op het vliegveld of aan sommige betalingssystemen. AliPay is één van die betalingssystemen die gezichtsherkenning inzet, maar ze hebben wel een plan om die confronterende beelden van jezelf wat minder schokkend te maken. Binnenkort krijgt Alipay namelijk heuse beauty filters.

“Gezichtsherkenning-systemen maken je lelijk”

Alipay is een onderdeel van Alibaba en je kunt het betalingssysteem onder andere gebruiken om op AliExpress te shoppen. Uit een enquête van Sina Technology bleek echter dat 60 procent van de deelnemers van mening in dat dit soort betalingssystemen met gezichtsherkenning je lelijk maken. In China houden ze natuurlijk al van hun beauty filters, dus de keuze was voor AliPay waarschijnlijk al snel gemaakt. Onlangs hebben ze via het Chinese social media netwerk Weibo laten weten dat ze van plan zijn beauty filters toe te voegen aan het systeem.

iPhone selfie

Beauty filters tijdens het betalen

De nieuwe filters zouden binnen een week aan de gezichtsherkenning feature van AliPay toegevoegd moeten worden, waardoor je er een stuk mooier uit gaat zien tijdens het betalen. Als het goed is, herkent het systeem je nog wel en hoef je je geen zorgen te maken dat je onherkenbaar mooi wordt gemaakt. Filters lijken inmiddels gewoon te horen bij het leven en vorig jaar kwam Snapchat bijvoorbeeld zelfs met filters voor je hond. Ook Google lens komt binnenkort met filters. Deze zorgen er echter niet voor dat je mooier wordt of een accessoire op krijgt. Je kunt de nieuwe filters aan de andere kant wel in restaurants gaan gebruiken om snel populaire gerechten te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techcrunch

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Alipay gaat gebruikers mooier maken die via gezichtsherkenning betalen
Sluiten