Ultieme kijkvolgorde Marvel-films: alle 110 scènes chronologisch op een rij

Er zijn inmiddels zoveel Marvel-films met allemaal een andere tijdlijn dat het lastig is om alle momenten op een rijtje te hebben. Gelukkig heeft iemand dat nu voor je gedaan.

Als je Avengers: Endgame hebt gezien, weet je waarschijnlijk hoe lastig het MCU, oftewel Marvel Cinematic Universe eruitziet. De tijdlijn bestaat grof geschat uit 1.000 jaar in meerdere verbonden dimensies. In totaal zijn er 23 films in het MCU die bestaan uit verschillende tijdsprongen. Logisch dus dat je flink de weg kunt kwijtraken.

Het hele Marvel Universe op een rijtje

Gelukkig heeft Marvel-fan en comedian Tony Goldmark alle scènes op een chronologische volgorde gezet. Dat maakt het een stuk makkelijker om alle gebeurtenissen uit de films nog beter te begrijpen. Op Twitter heeft hij door middel van vier screenshots alle scènes op een rijtje gezet. Op deze manier kun je de films bekijken zoals je ze nog nooit gezien hebt. Het kost je waarschijnlijk wel wat extra tijd door het vele zappen, maar dan mag je jezelf wel de ultieme Marvel-kenner noemen.

110 delen

In totaal heeft Goldmark de Marvel-films opgedeeld in 110 delen. Het begint met de proloog van Thor: The Dark World en het eindigt met de hele film Spider-Man: Far From Home. Bij elkaar opgeteld is de kijktijd van de hele lijst meer dan 3.000 minuten, oftewel een meer dan twee-dagen-lange Marvel-film. Kortom, een ideale tijdsbesteding tijdens je pinksterweekend. Het is in ieder geval een stuk beter dan naar de meubelboulevard te gaan. Het is wachten tot iemand die alle momenten aan elkaar knipt.

Marvel kijken op Disney+

Eerder zetten we al alle Marvel-films die op Disney+ staan op de juiste volgorde. Dat is natuurlijk wat makkelijker dan deze lijst volgen. Wel heb je ook Netflix nodig, aangezien de Spider-Man-films ontbreken op Disney, omdat Sony de rechten van de superheld bezit.

Wachten op Phase 4

Na deze lijst is het wachten op Phase 4 in het MCU. Dat gaat nog eventjes duren. De eerste Marvel-film die uitkomt, is Black Widow. Dit is een vreemde eend in de bijt. De film is een prequel en speelt zich af tussen Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War. Een releasedatum van de nieuwe film is vanwege de coronacrisis verschoven naar 6 november. De oorspronkelijke première stond gepland op 29 april.

Hieronder zie je de hele lijst van scènes:

Marvel scènes 1
Marvel scènes 2
Marvel Scènes 3
Marvel scènes 4
Marvel Scènes 5
Reageer op artikel:
Ultieme kijkvolgorde Marvel-films: alle 110 scènes chronologisch op een rij
Sluiten