‘Uiteindelijk wordt alle geld een cryptocurrency’

Bitcoin werd ooit ontwikkeld om onder andere de valuta die we normaal gesproken gebruiken, zoals de dollar en euro, te vervangen. Volgens Jeremy Allaire, medeoprichter en CEO van fintech firma Circle, gaat er echter helemaal niks vervangen worden. Hij is van mening dat fiatgeld zich juist gaan aansluiten bij Bitcoin en elke valuta ook een cryptocurrency wordt.

Gesteund door Goldman Sachs en Baidu

Circle werd in 2013 opgericht en heeft sindsdien verschillende cryptocurrency en blockchain gerelateerde producten op de markt gezet. Zo hebben ze een app, waarmee je gratis geld naar andere mensen kunt overmaken via de blockchain. Ook is er een product, waarmee mensen geld kunnen investeren in verschillend cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum. Ook voor institutionele investeerders is er een product. Deze kunnen ze gebruiken om cryptocurrencies te verhandelen. Bijzonder aan Circle is dat de firma wordt gesteund door de grote Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs en de Chinese internetgigant Baidu.

Circle website

USD coin gekoppeld aan US dollar

Allaire’s voorspelling dat alle valuta cryptocurrencies gaan worden, lijkt Circle langzaamaan zelf werkelijkheid te willen maken. Onlangs liet de firma weten dat ze een nieuwe cryptocurrency willen introduceren, genaamd USD Coin, welke is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. De bedoeling is dat transacties met dollars hierdoor een stuk sneller uitgevoerd kunnen worden, door gebruik te maken van blockchain technologie. Door de coins te koppelen aan de dollar, zou de cryptocurrency ook niet zo wispelturig moeten zijn als de meeste andere digitale valuta.

dollar euro

Euro als cryptocurrency

Met de USD coin zou Circle mainstream financiële processen over willen brengen naar de wereld van cryptocurrencies en hierdoor de voordelen van de blockchain koppelen aan “normaal” geld. Dat zouden ze niet alleen voor de dollar willen doen, maar ook voor andere valuta. Op de planning staan nog gekoppelde cryptocoins voor de euro en de  Britse pond.

Als de visie van Allaire inderdaad klopt, betekent het dat we waarschijnlijk allemaal over een tijdje bezig gaan met cryptocurrencies en dat we er uiteindelijk niet aan kunnen ontkomen. De Bank of International Settlements waarschuwt aan de andere kant juist tegen cryptocurrencies. Zij zijn weer van mening dat hoe meer mensen een bepaalde cryptocurrency gaan gebruiken, hoe slechter hij gaat presteren.

CNBC

Reageer op artikel:
‘Uiteindelijk wordt alle geld een cryptocurrency’
Sluiten