Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 13 mei 2016

Alleen reizen is de sh*t, al helemaal met deze (tech)reisgids

De zomer staat weer voor de deur. Heerlijk, want dat betekent dat het de hoogste tijd is om de stof van je backpack te slaan en de wijde wereld in te trekken. Waar we toen we jong waren er met onze ouders op uit trokken, is dat nu allang niet meer het geval. Met vrienden kun je nu de wereld verkennen. Echter is alleen reizen nog toffer. Of zo vinden wij! Wij leggen je uit waarom alleen reizen de sh*t is en hoe je er met behulp van technologieën nooit in je eentje voorstaat.

Waarom alleen reizen het helemaal is

We kunnen talloze redenen bedenken waarom het reizen in je eentje het tofst is. Zo leer je jezelf ten eerste beter kennen. Je zult zaken meemaken die je normaliter niet zou ervaren. Hoe je met deze situaties omgaat zal je veel over jezelf leren. Ook zul je jezelf (sociaal) ontwikkelen. Je bent alleen, dus om met andere mensen in contact te komen moet je uit je stulpje kruipen en op anderen afstappen. Daar leer je veel van. En je ontmoet zo flink wat mensen, wellicht meer dan je had gedaan als je met vrienden aan het reizen was! Wat wij ook top vinden aan alleen reizen, is dat je écht weg bent. Je hebt geen vrienden om je heen waarmee je weer over vroeger begint te praten en de dingen die je hebt meegemaakt. Je zult zelf heerlijk wegdromen of met andere mensen praten over zaken die je normaal niet bespreekt. Zodoende helpt het om uit je comfortzone te zijn en met anderen te praten over zaken waar je wellicht niets vanaf weet. Al met al: flink wat voordelen die aan het alleen reizen zitten verbonden. Toch?

Hoe tech je kan ondersteunen

Het is wel een flinke uitdaging, dat alleen reizen. Gelukkig ben je nooit helemaal alleen. Natuurlijk heb je mensen om je heen, maar ook in de vorm van technologieën heb je altijd wel iets of iemand bij je. Je smartphone, je muziekspeler en je e-reader bijvoorbeeld. Maar welke innovaties moet je meenemen? En wat kun je het beste van tevoren al allemaal regelen? Wij geven je een kleine tech-reisgids omtrent de technologieën en andere zaken die je mee moet nemen op reis die vooral wanneer je alleen reist van belang zijn!

Goede voorbereiding is het halve werk

We weten allemaal dat een goede voorbereiding het halve werk is, zo ook met alleen reizen. Dat gaat natuurlijk over de spullen die je mee moet nemen, maar ook over randzaken. We geven je een paar handige zaken die je van tevoren kunt regelen. Wij vinden het bijvoorbeeld van beland dat je een ICE (In Case of Emergency) instelt. Zo weten mensen wie ze moeten bellen als er iets gebeurt. Als je dan toch zaken in je telefoon zet, zet dan ook documenten zoals je paspoort, vliegtickets en meer in jouw smartphone. Altijd handig om daar een back-up van te hebben! Ook is het handig om offline kaarten te downloaden van de locaties die je gaat bezoeken. Dit kan gewoon via Google Maps. Zoek op het gebied waar je heengaat, zoals Bogota. Dan kun je vervolgens via het menu op ‘Offline gebieden’ tikken en heb je zo de kaart offline tot je beschikking. Via GPS kun je dan zien waar je bent en door de stad navigeren! Zeg maar dag tegen je papieren kaart.

Een laatste handige instelling is om via Google Photos de automatische back-up in te schakelen als je een Wifi-verbinding hebt. Die heb je vaak genoeg op reis en daardoor worden al je foto’s en video’s automatisch online opgeslagen. Is je telefoon weg, dan zijn je foto’s en video’s dat niet! Trouwens, toch niet de laatste tip. Nu we het toch over het verliezen van je telefoon hebben, schakel ‘vind mijn telefoon’ in. Zo kun je je telefoon misschien nog terugvinden als je ‘m verliest!

Let op je bagage!

Het is uiteraard van belang dat je goed op je bagage let. Echter is dit niet altijd mogelijk. Je bagage moet bijvoorbeeld het ruim van het vliegtuig in of onderin de bus. Met slimme sloten zoals de Airbolt berg je je bagage met een gerust hart op. Dit apparaat kent namelijk GPS waardoor je te allen tijde weet waar je bagage zich bevindt. Ook kent-ie een alarm dat gaat loeien als je koffer zich buiten bereik van je smartphone bevindt. De Airbolt is binnenkort verkrijgbaar, maar gelukkig zijn er genoeg soortgelijke sloten en GPS-trackers te vinden. Zo ga je toch met een veiliger gevoel op vakantie!

Je smartphone (rand)zaken

Dat je je smartphone moet meenemen weet je vast. Wat je echter allemaal ter ondersteuning van je smartphone moet meenemen wellicht niet. Ten eerste een hoesje. Je gaat avonturen beleven en feesten, dus dan moet je telefoon maximaal worden beschermd. Daarnaast zijn goede oordoppen van belang. Je smartphone-oordopjes zijn al prima, maar die hebben een snoer. Draadloze oordoppen, zoals de Pearbudz, zijn de toekomst. We raden je dan ook aan om deze of soortgelijke draadloze oordoppen snel in de wacht te slepen. Daar heb je tijdens het reizen maar ook daarna flink profijt van. Heb je liever een hoofdtelefoon, dan kun je die in alle soorten en maten op onze website vinden. Tot slot is een externe batterij zeker aan te raden. Heb je een lange reis voor de boeg en houdt je smartphone het niet zo lang vol? Dan kun je ‘m halverwege weer van energie voorzien via een externe batterij zoals de Urban Revolt 8800 mAh powerbank. Ook is een hoes mét extra batterij erin handig voor dit doeleinde. Apple heeft laatst zelf nog zo’n case op de markt gezet!

Welke camera neem je mee?

Voor op reis raden we niet enkel je smartphone aan. Je kunt met je telefoon namelijk gave foto’s maken, maar niet in alle situaties. Een actiecamera die tegen water kan belooft je meer plezier. Het huidige aanbod aan actiecamera’s schiet daarnaast in hoge kwaliteit foto’s en video’s. Wat wil je nog meer? De GoPro 4 Session is bijvoorbeeld een gaaf alternatief. Deze actiecamera is klein, waterbestendig en filmt in HD op zestig fps!

Heerlijk boekjes lezen op je e-reader

Lezen is heerlijk op vakantie, of zo vinden wij. Even de tijd doden als je onderweg bent of wanneer je in het zonnetje aan het strand ligt, top! Maar ja, dan moet je wel al die boeken meesleuren. Fout! Een e-reader is hét antwoord. Kindle heeft jarenlange ervaring met het produceren van e-readers en biedt zo prima kwaliteit voor een redelijke prijs. De Kindle Paperwhite 2015 is bijvoorbeeld een goede optie.

Draadloze speakers zijn onmisbaar

Het is heerlijk om muziek bij je te hebben. Echter wil je niet altijd met oordoppen in naar muziek moeten luisteren. Draadloze speakers zijn daarom een must. Zo kun je bijvoorbeeld op het strand of in je kamer lekker naar je favoriete deunen luisteren. Je hebt natuurlijk een flink aanbod waardoor het lastig is door de bomen het bos te zien. Wij vinden de speakers van Sonos altijd top werken. De Play 3 bijvoorbeeld, die is wat ouder, maar daardoor wat minder prijzig. Wil je iets specialers? Dan raden we de speakers van Kien aan. Die vormen samen ‘s werelds eerste flexibele geluidsysteem. Liever een goedkope, robuuste speaker die prima geluid levert? De Sony SRS-X11 is een goede optie!

We hebben je nu een idee gegeven omtrent wel zaken je tijdens het reizen een handje helpen. Op deze manier heb je alle technologische hulpmiddelen om het in je eentje te redden. Sterker nog, met jezelf én deze apparaten ga je een top tijd beleven. We wensen je heel veel reisplezier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Alleen reizen is de sh*t, al helemaal met deze (tech)reisgids
Sluiten