Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 25 okt 2018

Alles is makkelijk te meten met de Rollova

Meten is weten. Dat geldt voor veel verschillende beroepen. Maar dan moet je wel vaak gaan klooien met meetlinten en dat is best wel een gedoe. Zeker wanneer je in bochten moet gaan werken om dingen af te meten is het problematisch. De makers van de Rollova denken daar de oplossing voor te hebben. Het is een heuse smartroller, die alles kan meten wat je maar wilt.

De Rollova meet alles

De Rollova heeft onlangs een succesvolle campagne achter de rug op Indiegogo. Daar wist de bedenker er van ruim 115.000 euro op te halen, waarmee hun doel ruimschoots is gehaald. Als gevolg daarvan moet de Rollova in december van dit jaar op de markt komen. Daarna zal hij waarschijnlijk ook los te koop te zijn, voor een bedrag van rond de 50 euro.

De Rollova is een digitale meter. Het is een cirkel-vormig device dat makkelijk in je hand past. Om te meten leg je de roller naast het punt waar je begint en trek je vervolgens naar het einde van het meetpunt. Vervolgens kun je digitaal aflezen hoe groot de afstand tussen beide punten is. Op die manier zit je dus niet meer te klooien met meetlinten die losschieten op het punt waar je wilt beginnen met meten. Ook kun je het perfect aflezen.

Rollova

Ook heb je dus geen problemen meer wanneer je ronde objecten hoeft te meten of bijvoorbeeld de omvang van je buik. Je kunt alles makkelijk in je eentje doen. Daarnaast kent hij ook een modus waarbij begint op de hoek waar je de Rollova plaatst, omdat het nulpunt daar niet bij kan. Daarnaast kun je instellen of je inches of centimeters wilt meten, waardoor hij van alle markten thuis is. Hij werkt op een batterij, waarmee hij een standbye tijd heeft van ruim 18.000 uur, wat neerkomt op twee jaar.

Meer lezen over handige Indiegogo-projecten? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Alles is makkelijk te meten met de Rollova
Sluiten