Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Wil je alle films en series op Netflix kijken? Dan heb je zo lang nodig

We kennen het allemaal: je ploft neer op de bank, slingert Netflix aan en vervolgens heb je geen idee wat je wilt kijken. Dan lijkt het aanbod van de razend populaire streamingdienst opeens ontzettend beperkt. Te beperkt? Dat valt wel mee.

Onbeperkt Netflix kijken?

Door de slimme homepage van Netflix heb je ook amper een idee van hoeveel er nou eigenlijk aan films, series en documentaires op staat. Het Britse onderzoeksbureau Ampere Analysis besloot daar verandering in te brengen en zette een opvallende studie op poten, in opdracht van de Britse mediawaakhond Ofcom.

Het doel? Het aanbod van Amazon Prime Video, BBC iPlayer en Netflix vergelijken. Dat is voor ons niet zo interessant, maar één detail uit het resulterende rapport wel: je zou met het huidige aanbod van Netflix vier jaar aan een stuk door kunnen bingen. Dan pas heb je alles gezien.

Dan hebben we het dus over vier jaar lang elke seconde naar je scherm staren. Nul pauzes, geen slaap. Hierbij moeten we wel zeggen dat het dus om het Britse aanbod van Netflix gaat, die net iets verschilt van het aanbod waar wij hier gebruik van kunnen maken. Zo ver zit het Nederlandse aanbod er echter niet vanaf, dus ook hier zullen we minstens drie jaar kunnen bingen.

Het stopt nooit

Die vier jaar gaat dus uit van het huidige aantal series en films, terwijl er in die vier jaar ook weer een lading aan nieuwe content bij zal komen. De streamingdienst steekt jaarlijks miljarden dollars in nieuwe content, een lawine die alsmaar heftiger wordt. De kans dat je Netflix dus ooit gaat inhalen, is nihil.

Opvallend genoeg komt Prime Video in Engeland verrassend dicht in de buurt van Netflix, qua aanbod. In Nederland is Amazons dienst ook beschikbaar, maar is het aanbod een stuk beperkter.

?‍?‍?Check ook: Dark Avengers: Filmplannen Marvel komende tien jaar gelekt door insider

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De Morgen

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wil je alle films en series op Netflix kijken? Dan heb je zo lang nodig
Sluiten