Rutger Houweling
Rutger Houweling Uncategorized 24 feb 2016

Alles wat je moet weten voor de bereiding van een kwaliteitsburger met Angus beef

In de steden kun je er niet meer omheen, de hamburger staat op elk menu. Logisch, wij worden nou eenmaal gelukkig van een goed stuk vlees met gerijpte cheddar, sla en rode uienringen tussen een broodje. Daarom trommelen wij regelmatig een aantal vrienden bij elkaar om te laten zien wie de heerlijkste burger maakt. Onder het genot van een lekker drankje staan we toe te kijken hoe de gastheer de burgers zo perfect mogelijk staat te grillen. Maar stiekem weten wij al wanneer je een potentiële winnaar bereidt. Zorg dat de burger van het geprezen Angus beef is gemaakt. Dit mooie sappige rundvlees creëert namelijk bij je vrienden een smaakverrijking. Maar hoe komt het dat Angus beef zo wordt geprezen en welke middelen heb je nodig om zo’n kwaliteitsburger te bereiden?

Over de smaak van Angus beef valt niet te twisten

Het malse bourgondische rundvlees komt van de zogenoemde Angus. Dit runderras beschikt over een gezapig karakter, heeft geen hoorns op z’n kop en houdt zich met zijn zwarte of rode vacht warm. De mens kwam de Angus voor het eerst in Schotland tegen. Een Schotse boer vond in de 19e eeuw dat het tijd werd voor een écht goed stuk vlees op het bord van zijn familie. Daarom begon hij zijn koe, Old Granny, van een dieet van hoofdzakelijk gras te voorzien en fokte de boer met Old Granny prachtige kalveren. Een nieuwe standaard was gezet!

Deze standaard zorgt ervoor dat ze in een natuurlijk omgeving leven en niet worden vetgemest. De koe heeft namelijk kleine benen waar de koe gemakkelijk doorheen zakt als ‘ie te veel voeding krijgt. Een combinatie van de omgeving en voeding zorgen samen voor de structuur van het vlees en dat de marmering een sappige smaak kent waarvan het water in de mond loopt. De marmering van het vlees zijn dunne lijntjes vet. Deze lijntjes houden de smaak van het vlees goed vast en duiden op een hoge eetkwaliteit. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat de Angus beef veel smaaktonen en malsheid biedt.

Ongekende kwaliteit zorgt voor succes

Als je dus jezelf en je vrienden een burger van Angus beef voorschotelt weet je dat het goed zit. Ongekende kwaliteit zorgt nou eenmaal voor succes. Vraag daarom in een restaurant altijd van welk stuk vlees de burger is gemaakt. Is Angus beef het antwoord? Dan loopt het water je waarschijnlijk al in de mond voordat je de bestelling hebt doorgegeven. Niet voor niets pronkt ook McDonald’s met de Maestro Burger met honderd procent Angus beef op de kaart. Dit toont aan dat McDonald’s innoveert en meer inzet op kwaliteit en een premium eetbeleving in hun restaurants. Als je dus weinig tijd hebt om zelf de keuken in te duiken dan kun je jezelf een plezier doen met deze snelle kwaliteitsburger.

De perfecte gadgets om mee te grillen

Voor zo’n heerlijke hamburger heb je naast het malse Angus beef uiteraard een broodje met sesam en maanzaad, natuurlijk-gerijpte cheddarkaas, batavia sla, rode uienringen, bacon, ketchup en Wild Mustard saus nodig. Maar er zijn nog twee essentiële benodigdheden om je burger naar een hoog niveau te tillen. Wij hebben het over een aluminium hamburgerpers voor de mooie ronde vorm en een hamburger grill zodat je meerdere burgers perfect op de grill kunt bereiden.

Onze maag begint te rommelen, die van jullie ook?

Van het malse Angus beef hebben wij honger gekregen. Wij gaan de Maestro Burger dan ook snel uitproberen! Als goed geklede mannen betreden wij de comfortabele banken van een McDonald’s restaurant en laten ons verrassen door een kwaliteitsburger met Angus beef. Daar lees je snel meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten voor de bereiding van een kwaliteitsburger met Angus beef
Sluiten