Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 9 nov 2017

Deze elektrische waterstoffiets is binnen twee minuten opgeladen

Elektrische fietsen worden steeds populairder en bedrijven blijven eraan werken om ze efficiënter en beter te maken. Zo ook het bedrijf Pragma Industries. Deze is al meer dan tien jaar bezig met een ontwikkelen van waterstof brandstofcellen en komt nu met de eerste commerciële fiets, waarin de cellen gebruikt worden.

Opgeladen binnen twee minuten

De elektrische fiets gaat onder de naam Alpha 2.0 en komt met een paar behoorlijke voordelen ten opzichte van je standaard elektrische fiets. Waar je normaal gesproken de batterij moet opladen gedurende zo’n drie tot vier uur, is de Alpha 2.0 binnen twee minuten weer klaar om te gaan. Dat komt doordat je de fiets alleen maar hoeft te vullen met waterstof.

Alpha 2.0 waterstof fiets

Vulstation maakt waterstof van water en elektriciteit

Dat vullen gebeurt met een speciaal waterstof-vulstation. Deze maakt waterstof van water en elektriciteit, waarna de waterstof wordt opgeslagen en samengeperst. Daarna is het klaar om de waterstoftank van de bijzondere fiets weer bij te vullen.

Alpha 2.0 levert constante prestaties onder alle omstandigheden

Een ander voordeel van de Alpha 2.0 ten opzichte van traditionele elektrische fietsen, is dat de batterij geen last heeft van wisselende weersomstandigheden. Een normale batterij kan bij koudere temperaturen wat minder goed gaan werken. Dit is geen probleem met de batterij van de Alpha 2.0. Deze levert constante prestaties onder alle weerstomstandigheden.

Honderd kilometer rijbereik

Verder komt de fiets ook met een behoorlijke actieradius. Een volle “tank” is namelijk goed voor 100 km aan fietsplezier. Tijdens het fietsen helpt de motor je tot een snelheid van 25 km per uur. Ook is de fiets uitgerust met een hoge kwaliteit H2 meetinstrument. Deze meet nauwkeurig hoeveel energie er nog over is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan met een batterij die eigenlijk toch leger was dan je had gedacht.

Op de Pragma website staat geen informatie over hoeveel de fiets kost en of hij al te koop is. Je kunt wel contact met ze opnemen via email.

Waterstof wordt gebruikt bij zowel automotoren (en nu dus ook fietsmotoren) als bommen. Dat klinkt ernstig gevaarlijk, maar zijn de technologieën bij beide systemen wel hetzelfde? We hebben het voor je uitgezocht.

Designboom

Reageer op artikel:
Deze elektrische waterstoffiets is binnen twee minuten opgeladen
Sluiten