Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 6 dec 2014

Als je bij Google wilt werken zijn dit de extraatjes van het werk

Volgens de één is werken bij Google awesome en volgens een ander is het ontzettend zwaar. Omdat iedereen andere voorkeuren heeft is het moeilijk om te zeggen of het nou echt awesome is of niet. Maar je kunt een goed beeld van de organisatie krijgen door te kijken naar alle extraatjes die de werknemers hebben. Dit zijn er zo veel en ze gaan zo ver dat het af en toe lijkt alsof Google promoot dat werknemers 24/7 voor het bedrijf bezig zijn. Dat is natuurlijk niet zo, maar als je voor deze tech-gigant werk ben je wel van alle gemakken voorzien. Check hier wat deze extraatjes zijn.

Een eindeloze voorraad gratis eten en snacks

Houd je van lekker eten en dan het liefst ook nog een beetje gezond. Dan is Google de plek waar je je buikje rond kunt eten. Google heeft verschillende plekken over de campus verspreid waar je gratis ontbijt, lunch, diner, koffie of zelfs jus kun halen. Het aanbieden van eten spaart de werknemers tijd en geld en daarnaast is het de perfecte manier om je medewerkers meer tijd met elkaar te laten besteden. En uiteraard zorgt het ook voor verbondenheid met het bedrijf.

 

Werk samen met slimme koppen en fantastische mensen

Volgens een Google medewerker is het de perfecte plek om te luisteren en te overleggen met briljante mensen. Hij zegt dat-ie nog nooit zoveel mensen heeft ontmoet met hun eigen Wikipedia pagina. Een andere medewerker zegt dat je bij Google omringd wordt door slimme en gedreven mensen die hun omgeving naar een hoger niveau willen tillen. Hierdoor krijg je snel het gevoel om ook het allerbeste uit je werkdag te willen halen. De werknemers zijn hier over het algemeen erg gelukkig mede door dit soort mensen.

 

Een Googler heeft al snel het gevoel dat-ie in de toekomst leeft

Een tech-gigant als Google kan natuurlijk niet achterlopen in hun creaties, dus het spreekt voor zich dat de medewerkers met deze creaties rondlopen. Zij mogen de producten van Google gebruiken om hun eigen werk te versnellen of om een bèta te kunnen testen. “Chrome was mijn eerste browser voordat-ie officieel uit was. Ik heb phones, tablets en Chromebooks gebruikt voordat ze in de verkoop gingen. Het is leuk dat je een sneak peek in de toekomst en als ik goede feedback geef of meer betrokken wil zijn kan ik het nog vormgeven ook.” Aldus een werknemer van Google.

 

De TechStop zorgt voor technische ondersteuning 24/7

Bij Google hebben ze een aantal van de slimste IT specialisten in dienst. Deze zorgen ervoor dat werknemers altijd probleemloos verder kunnen met hun werk. Als je en probleem hebt kun je bij deze gasten 24 uur per dag zeven dagen in de week terecht. Een medewerker van de TechStop zegt: “Ik vindt de TechStop te gek, omdat het ontzettend toegankelijk is waardoor je de kleine problemen snel oplost. Als je bijvoorbeeld de oplader van je laptop bent vergeten haal je even snel een nieuwe.”

 

Googlers die op de Mountain View campus wonen worden gratis gehaald en gebracht

De bussen van Google zijn op de straten van San Francisco niet altijd even positief ontvangen, maar voor de werknemers van de tech-gigant zijn ze een uitkomst. Zij worden thuis opgehaald overal in de omgeving van San Francisco en naar hun kantoor gebracht. Onderweg kunnen ze alvast aan het werk als ze willen aangezien de bussen zijn voorzien van Wifi.

 

Honden zijn welkom

Bij Google vinden ze het absoluut geen probleem als jij je huisdier mee wilt nemen naar je werk. Zolang je niet met exotische dieren komt aanzetten natuurlijk. Een werknemer van Google legt uit dat hij juist extra energie krijgt als hij zijn hond in de buurt heeft. Daarnaast leven zijn medewerkers ook helemaal op en leert-ie op deze manier mensen kennen die hij anders nooit had ontmoet.

 

Google vindt je algemene gezondheid belangrijk

Als je bij Google een project succesvol afrondt kun je massage-punten verdienen. Deze punten kun je inruilen op de campus voor een massage van een uur. Toch zijn massages niet het enige wat Google biedt. Een medewerker die een stevige blessure had zei het volgende: “Toen ik een blessure had moest ik drie operaties ondergaan met bijbehorende follow-ups. Ik kon hierdoor in totaal vijf maanden niet werken. Het bedrijf ging hier erg goed mee om en dan vooral mijn manager. Zij waren erg geïnteresseerd in hoe het met mij ging en wilde dat ik mij concentreerde op beter worden. Toen ik terug kwam merkte ik dat ik snel gestrest werd, maar mijn manager ging hier perfect mee om door de werkdruk rustig op te bouwen. Hierdoor kwam ik snel in het ritme en kon ik verder gaan waar ik was gebleven.

 

Nieuwe ouders krijgen de rust die ze verdienen

Dat je als nieuwe moeder een aantal weken vrij krijgt na een bevalling is uiteraard verplicht. Maar een nieuwe vader bij google krijg ook maximaal zes doorbetaalde weken vrij. De moeder krijgt bij Google achttien weken vrij. Ook ontvangen werknemers nog steeds bonussen als ze op verlof zijn. Naast de normale bonussen ontvangt het stel nog de zogenaamde “baby bonding bucks”, hiermee kunnen ze bijvoorbeeld luiers of babyvoeding kopen. En als de ouders weer gaan werken kunnen ze hun kind bij een kinderdagverblijf van Google achterlaten.

 

Google geeft nabestaanden een prachtige vergoeding bij overleiden

Stel een werknemer komt te overlijden terwijl-ie dan zorgt Google voor de nabestaanden. Allereerst krijgt de partner de aandelen bovenop de uitbetaling van de verzekering. Daarnaast krijgt de partner tien jaar lang de helft van het jaarsalaris van de overledene en krijgen de kinderen 1000 dollar per maand. “Toen ik dit aan mijn vrouw vertelde ging ze gelijk huilen”; zegt een medewerker van Google. “Ze moest huilen omdat het bedrijf zo goed voor haar zou zorgen als haar geliefde er niet meer zou zijn.”

 

Werknemers mogen gratis fitnessen en kunnen gratis aan sportlessen meedoen

Een medewerker van Google zegt hierover het volgende: “Als je net als ik op de beste ideeën komt onder de douche of tijdens het sporten is deze werkplek ideaal. Je kunt tussendoor naar buiten om even wat extra energie te verbranden. Als je dan weer terug komt op kantoor kun je even douchen en dan kun je weer aan de slag. Doordat je de extra energie kwijt bent kun je je weer volledig op je werk storten. Het zorgt er ook voor dat je ‘s ochtends alles uit je fietstocht haalt met de gedachte dat je op je werk even onder de douche kunt springen.”

 

Dankzij de 80/20-regel kunnen Googlers creatief zijn

Bij Google hebben ze de 80/20-regel. Dit betekent dat werknemers tachtig procent van hun tijd bezig zijn met hun werkzaamheden en twintig procent van hun tijd mogen ze besteden aan hun passie. Hierdoor ontstaan de meest fantastische ideeën waar Google weer mee aan de slag kan.

 

Er is een goede verhouding tussen risico en belonging

Het is een combinatie van de mensen, het bedrijf en de technologie wat het zo fantastisch maakt om voor Google te werken. Een werknemer van Google zegt het volgende: “We hebben een fantastisch bedrijf wat blijft groeien. Consumenten en gebruikers houden van Google en hierdoor heb je veel stabiliteit in je werk. Als medewerker wordt je er misschien niet rijk door, maar het risico blijft laag en de beloning is dus hoog.

Google werknemers kunnen extra tijd vrij krijgen om hun passie te volgen

Naast vakanties heeft Google ook in hun beleid staan dat werknemers de kans moeten krijgen om het leven buiten de werkplaats te ontdekken. Zij kunnen drie maanden vrij nemen om de wereld te ontdekken als zij dat willen. Deze tijd wordt helaas niet doorbetaald, maar je bent uiteraard meer dan welkom als je weer terug komt. Wel blijft je zorgverzekering vanuit Google doorlopen in de tijd die je vrij hebt genomen.

 

Als je eenmaal deel uitmaakt van het Google Netwerk zul je dat altijd blijven

Als je eenmaal bij Google werkt zul je altijd een Googler blijven ook al werk je er niet meer. Een werknemer zegt hier het volgende over: “Het bedrijf blijft je ondersteunen ook al ben je ex-Googler of ‘Xoogler’. Als je een Xoogler bent is de kans groot dat je contact blijft houden met Xooglers over de wereld. Je zult ook in elk land waar je komt een Xoogler kennen.

Bron: kengz

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Als je bij Google wilt werken zijn dit de extraatjes van het werk
Sluiten