Zuhre Orhon
Zuhre Orhon 2 feb 2016

Als man stijlvol door het leven gaan doe je met deze handige mode-apps

Mode: het is overal, maar lastig te volgen. Met de volgende apps is dat laatste echter verleden tijd! Wij hebben speciaal voor de modebewuste heren onder ons dé tien apps geselecteerd die het leven gemakkelijker maken. Een aantal hebben onze stijlvolle heren van Manners.nl uitgezocht, wij hebben er nog wat toppers bij gezocht. Zo kun je altijd en overal je outfits voor je volgende date, werkdag en/of speciale gelegenheid alvast bewerkstelligen. Wil je stijlvol voor de dag komen? Dan zijn deze tien apps je nieuwe beste vrienden!

NINE is ideaal voor de man die een visuele geheugensteun kan waarderen

Een handige applicatie voor de man die een visuele geheugensteun waardeert. Met deze app is het mogelijk om je outfits binnen een handomdraai vast te leggen en te organiseren. Gebruik je camera voor het vastleggen en filteren van foto’s of items die je wilt onthouden. Organiseer deze vervolgens met tags, maak een to-do lijstje en archiveer ze om later terug te lezen. Verkrijgbaar via de App Store voor maar een goede één euro.

Houd via Mr Porter je favoriete designer in de gaten

Met Mr. Porter op zak ben je altijd op de hoogte van de laatste designer items van merken als Givenchy, Lanvin en J.Crew. Deze wereldwijde online retailer bezorgt in 170 landen en is gratis verkrijgbaar! Je kunt ‘m zowel via de App Store als Google Play downloaden.

Je persoonlijke kledingspecialist in de vorm van Cool Guy

De Cool Guy app is ontworpen om je te helpen bij het uitzoeken van kleding uit een grote database. Zo stelt-ie je in staat om je kledingstukken eerst te combineren alvorens te kopen. Lekker handig dus! De app is gratis verkrijgbaar via de App Store en Google Play.

The Gentleman’s Guide to Life helpt je het leven door te komen

Zoals de naam al zegt is ‘The Gentleman’s Guide to Life’ een app die speciaal ontworpen is om de huidige gentleman door deze warrige tijden heen te helpen. Hoe weet je dat je pak goed zit, waarom zijn scheermesjes zo duur en welke sokken moet je nou dragen bij dat ene pak? Deze app helpt de moderne gentlemen op weg. Verkrijgbaar via de App Store voor maar 0,99 euro.

GQ Style Guide App is de ultieme stijlgids

Een app van het welbekende tijdschrift voor mannen. Deze applicatie levert net zoals het GQ magazine de nieuwste trends en informatie over de nieuwste designerpakken tot de meer budgetproof spijkerbroeken. Gratis verkrijgbaar via zowel de App Store en Google Play.

Jouw persoonlijke winkelbediende in de vorm van Mod Man

Ook Mod Man is een app waar het mogelijk is je kleding te combineren en te ordenen. Zo bevat deze app een Lookbook, een virtuele kledingkast en een stijlplanner. Daarnaast kun je ook via de applicatie shoppen! De app is gratis en zowel via de App Store als Google Play verkrijgbaar.

Stropdas uitzoeken? Necktie Deluxe!

Weet je vaak niet welke stropdas je moet dragen bij dat ene pak of hoe je een vlinderdas moet knopen? Dergelijke vragen kun je beantwoorden met de Necktie Deluxe app. Leer welke das bij welk pak past, hoe je deze moet dragen en welke kleur je ogen het best doet uitkomen. Deze app kan je downloaden via de App Store voor 1,04 euro.

Inspiratie opdoen via Mr. Dapper

Mr. Dapper is een app waar je naast het beheren van je favoriete combinaties ook discussies kunt voeren. Doe inspiratie op omtrent kledingcombinaties, sla je favorieten op en koop deze online. Je kunt deze app voor nop hier downloaden.

Met Gilt ben je altijd op de hoogte van de sale

Gilt is de app van een welbekende retailer die speciaal voor de stijlvolle man is ontworpen. Zoek, selecteer, sla op en koop vervolgens de outfits die je bevallen. Kledingstukken zijn direct te koop via de app en je krijgt een alert wanneer de sale weer begint! Deze handige app is hier te downloaden. Zowel geschikt voor Apple als Android.

Beardify: voor de mannen met baarden

Naast je kledingkast is het ook belangrijk net zoveel aandacht te besteden aan je signature gezichtsbeharing. Deze app is ontwikkeld om het stijlen van je baard te vergemakkelijken. Upload een foto van jezelf en check welke baard jou het best staat. Verkrijgbaar via de App Store voor een kleine opoffering van 0,91 eurocent.

Reageer op artikel:
Als man stijlvol door het leven gaan doe je met deze handige mode-apps
Sluiten