Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 10 februari 2018

Deze elektrische crossmotor doet niet onder voor een verbrandingsmotor

Nog steeds zijn we onderweg naar de elektrische revolutie op de weg en steeds meer fabrikanten proberen hun klanten elektrische alternatieven aan te bieden, die niet onder doen voor auto’s of motorfietsen met een verbrandingsmotor. Op een gegeven moment zou er toch een keer een ultieme race gehouden moeten worden van de oude garde tegen de nieuwe elektrische modellen. In ieder geval is ook Alta Motors hiermee bezig en de nieuwe elektrische Redshift MXR crossmotor is gebouwd om het op te nemen tegen een moderne 350cc motor.

Pronkstuk van de line-up

Alta Motors is al sinds 2010 bezig met elektrische motoren en de nieuwe Redshift MXR kan zonder moeite het pronkstuk van hun collectie worden genoemd. De crossmotor ziet er flexibel en snel uit met scherpe vormen, die enigszins doen denken aan de bek van een vogel. Wit wordt gecombineerd met rode en oranje accenten en door het gebruikte strepen-motief lijkt de motor sowieso in beweging te zijn.

Redshift MXR crossmotor

Binnen anderhalf uur opgeladen

De elektrische motor is goed voor 50pk en levert bijna 500Nm onmiddellijke koppel. Om op gang te blijven is de Redshift MXR uitgerust met een 5,8 kWh lithium-ion batterij, welke uiteraard bestand is tegen de ruige weersomstandigheden waarin je wilt gaan motorcrossen. Deze batterij is binnen anderhalf uur weer opgeladen, zodat je niet al te lang hoeft te wachten om weer verder te gaan.

Redshift MXR crossmotor

Van Eco tot Overlocked

Verder komt de crossmotor met vier verschillende rijmodussen. We hebben Eco, Sport, Performance en Overlocked. Eco zou geweldig zijn om mee te beginnen en biedt je het grootste rijbereik. Dat is zo’n vier uur, terwijl je bijvoorbeeld in de Overlocked modus misschien 25 minuten hebt om je uit te leven. In deze modus moet je wel de juiste skills hebben, want maximale koppel en power worden ongenadig op je losgelaten.

Alta Redshift MXR crossmotor

Redshift crossmotor naar Nederland halen

De nieuwe Redshift MXR is te koop voor rond de 9.800 euro. Het lijkt erop dat hij echter niet in Nederland beschikbaar is. Alta Motors geeft aan dat ze hun netwerk zo snel mogelijk proberen uit te breiden en raden aan dat je je favoriete dealer belt om te zeggen dat ze de Redshift nodig hebben. Ze bedoelen dealers in Amerika, maar het kan vast geen kwaad om in Nederland ook rond te bellen.

Redshift MXR

Er komen steeds meer crossmotoren op de markt, die echt niet onderdoen voor hun tegenhangers met een verbrandingsmotor. Deze crossmotor heeft bijvoorbeeld de perfecte balans gevonden tussen performance en gewicht en deze is zelfs een mix tussen een crossmotor en een mountainbike.

Hi Consumption

Reageer op artikel:
Deze elektrische crossmotor doet niet onder voor een verbrandingsmotor
Sluiten