Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 apr 2018

Bitcoin achterna: altseason, geniet ervan zolang het nog kan

De wereld kent vier seizoenen die elk jaar op dezelfde periodes terugkeren. De wereld van cryptocurrency ken één seizoen en niemand weet hoe vaak deze terugkeert, hoe lang deze duurt en wanneer deze start. Altseason, een periode waarin heel veel altcoins massaal gepumpt worden.

Altcoins schieten de lucht in

Vorig jaar in het voorjaar werden veel altcoins tot grote hoogtes gepumpt om van juni tot september weer helemaal leeg te bloeden. Momenteel lijkt het erop dat we de komende maanden weer een altseason krijgen. De waarde van bitcoin stijgt weer, maar niet te hard. Het vertrouwen in de markt komt terug en dit lijkt een goed klimaat voor alts om weer eens te pumpen.

Bitcoin cryptocurrency

Altcoins zijn er in bizarre aantallen en er komen er elke dag weer gigantisch veel bij doordat er met ICO’s binnen no-time bizar veel geld wordt binnengehaald. Altcoins hebben na een ICO ook veel ruimte voor groei omdat elke verbetering met een flinke pump in prijs wordt begroet. Dit effect wordt vergoot doordat speculanten gokken op de stijging in prijs door een nieuwsbericht of gerucht omtrent alts.

Het is te bizar voor woorden, en denken dat dit eeuwig gaat duren is een utopie.

Gelist op een exchange? Pump. Partnership met een willekeurig bedrijf? Pump. Een gerucht over een eventuele listing op een exchange? Pump. Het is te bizar voor woorden, en denken dat dit eeuwig gaat duren is een utopie. Vaak blijken de nieuwsberichten simpelweg niet waar of in het gunstigste geval zwaar overtrokken. Vaak is er ook helemaal geen aanleiding voor een pump, onverklaarbare pump en dumps worden regelmatig georkestreerd door partijen in de schaduw.
Deze column is geschreven door Niels. Cryptin.eu is zijn website over cryptocurrency, en volg hem op Twitter.
Momenteel zijn er naast bitcoin vele duizenden altcoins waarvan 95% zonder bestaansrecht. Sommige alts zijn regelrechte scams maar heel veel alts zullen ook simpelweg niet meer bestaan op termijn omdat er gewoon geen markt voor is of omdat de markt er nog niet klaar voor is.

Bitcoin Ripple Ethereum

Blockchain is hip, de blockchain is een hype en hierdoor wordt alles wat je maar kan bedenken voor middel van een ICO in een blockchainjasje gestoken. Ook is een eigen blockchain voor de meeste coins helemaal niet nodig, veel usecases kunnen ook prima uit de voeten als token op een bestaande blockchain zoals Ethereum of Waves Platform.

Bitcoin is onder andere groot geworden omdat het als eerste digitale schaarste wist te creëren. Een bitcoin is niet te kopiëren en ook niet dubbel uit te geven. Digitale schaarste is momenteel echter het laatste waar je aan denkt als je de cryptocurrency markt in zijn algeheel ziet.

Altseason lijkt er weer aan te komen. Geniet er maar van want in de toekomst zullen veel van deze alts verdwijnen of waardeloos worden. Voor de daytraders geen probleem, maar er blijven genoeg mensen achter met een zak waardeloze cryptocurrency.

Een waarschuwing vooraf: word geen bagholder van shitcoins en verkoop op tijd als je geen vertrouwen in de lange termijn hebt. FOMO is een bitch. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

?Lees ook: Wat Ethereum sterker maakt dan Bitcoin

Reageer op artikel:
Bitcoin achterna: altseason, geniet ervan zolang het nog kan
Sluiten