Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 15 feb 2018

Heb jij deze Game of Thrones easter egg in Altered Carbon gespot?

Hebben de Seven Kingdoms uit HBO’s hitserie Game of Thrones een connectie met Bay City van Altered Carbon? Dit klinkt natuurlijk vrij onwaarschijnlijk, maar een oplettende kijker denkt dat die er wel degelijk is.

Altered Carbon en Game of Thrones

Netflix orginal serie Altered Carbon speelt zich af in het jaar 2384, waar een digitalisatie van het menselijk bewustzijn heeft plaatsgevonden. Het is hierdoor mogelijk om mensen in een nieuw lichaam te laten plaatsen. Hierdoor is het eeuwige leven niet ondenkbaar. Dit concept zal vele kijkers doen denken aan Blade Runner en andere cyberpunk-klassiekers, maar waarschijnlijk niet aan George R.R. Martin’s fantasiewereld.

Een gebruiker op Reddit dacht echter een verband te zien tussen de twee compleet verschillende werelden. In een bepaalde scene van Altered Carbon werd namelijk een symbool herkent. Tijdens aflevering 3 bezoekt advocate Oumou Prescott het politiebureau van Bay City. Wie goed kijkt kan boven haar een symbool zien dat doet denken aan de Faith of the Seven. Deze beweging gebruikt namelijk een soortgelijk ‘’logo’’, dat in seizoen 6 van Game of Thrones de troonzaal siert.

Game of Thrones Altered Carbon Game of Thrones Altered Carbon

Alhoewel het ook toevallig kan zijn, lijkt het erop dat veel fans de gelijkenis wel degelijk zien. Dit is niet de enige connectie tussen de twee series. Filmmaker Miquel Sapochnik is naast regisseur bij Game of Thrones ook verantwoordelijk geweest voor de pilot van Altered Carbon. Desondanks is een eventuele cross-over onwaarschijnlijk, aangezien HBO heeft aangegeven dat er geen moderne versie van Game of Thrones zal komen.
Deze review is geschreven door CineMartijn. Gelukkig kun je wel uitkijken naar het achtste seizoen, wat vermoedelijk pas in 2019 zal verschijnen. Daarna gaan de showrunners een aantal nieuwe Star Wars films produceren, die ze ook zelf zullen schrijven. Ook komt er misschien een tweede seizoen van Altered Carbon. In de tussentijd kun je jezelf vermaken met het eerste seizoen of een van de vele andere Netflix originals.

Reageer op artikel:
Heb jij deze Game of Thrones easter egg in Altered Carbon gespot?
Sluiten