Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 feb 2018

Goed en slecht nieuws Netflix’s Altered Carbon seizoen twee

Netflix’s nieuwe cyberpunk serie Altered Carbon is sinds vorige week beschikbaar en nu al een groot succes. Er wordt hier en daar dan ook al gespeculeerd over een tweede seizoen. Het is echter onwaarschijnlijk dat hoofdrolspeler Joel Kinnaman daarvoor zal terugkeren.

Altered Carbon

Het peperdure sciencefiction project Altered Carbon doet het vrij goed onder de abonnees van streamingdienst Netflix. De serie is gebaseerd op de Takeshi Kovacs boekenreeks van Richard Morgan en aangezien er drie delen zijn is er genoeg materiaal voor een eventueel nieuw seizoen.

altered carbon
De cast van Altered Carbon, Joel Kinnaman rechts

De kans dat we Joel Kinnaman daarin terug zullen zien is echter vrij klein. Het blijkt namelijk dat Kinnaman slechts voor één seizoen heeft getekend. Daarnaast zal de acteur voorlopig zijn handen vol hebben aan de Amazon serie Hanna, welke binnenkort in productie gaat. Het gaat hier om een nieuwe versie van de gelijknamige film uit 2011.

Toen men vroeg of hij zou terugkeren in Altered Carbon antwoorde de acteur:
‘’Ik denk van niet. We hebben nog geen idee hoe een tweede seizoen eruit zou gaan zien, maar ik vermoed dat deze dan gebaseerd gaat zijn op de overige twee boeken. Deze spelen zich af op andere planeten en daarmee in een andere wereld. De kans dat enkele personages terug zullen keren is denk ik best groot, maar niemand weet nog hoe en wat.’’

Altered Carbon

Makkelijk te vervangen

Alhoewel ook de andere twee boeken draaien om Kinnaman’s personage Takeshi Kovacs, is hij in principe makkelijk te vervangen. In de boekenreeks maakt Kovacs namelijk gebruik van meerdere lichamen, dus het zou niet onwaarschijnlijk zijn dat zijn nieuwe gedaante door een andere acteur vertolkt gaat worden.
Deze review is geschreven door CineMartijn.
In Altered Carbon zien we een wereld waarin het menselijke bewustzijn volledig gedigitaliseerd is, zodat het mogelijk wordt in een nieuw lichaam gezet te worden. Lees hier ons interview met de cast over onder andere onsterfelijkheid, Donald Trump en de vergezochte toekomstvoorspellingen van sciencefiction schrijvers.

Reageer op artikel:
Goed en slecht nieuws Netflix’s Altered Carbon seizoen twee
Sluiten