Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 jan 2018

Altered Carbon wordt de volgende topserie van Netflix

Netflix komt 2 februari met een nieuwe science-fiction knaller: Altered Carbon. Na een merkwaardige marketingstunt heeft de streamingdienst nu een eerste volledige trailer voor de serie uitgebracht. Altered Carbon is gebaseerd op een boek uit 2002. Het verhaal gaat over een verre toekomst, waarin mensen hun bewustzijn kunnen downloaden. Vervolgens kan die data weer in nieuwe lichamen worden geladen. 

Altered Carbon trailer

Oftewel: de rijken kunnen eeuwig leven. Toch gaat er iets mis. De Netflix Original verkent het mysterie rondom de dood van Laurens Bancroft, de rijkste man op de planeten waarop Altered Carbon zich afspeelt. Het lijkt erop dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Maar is dat wel echt zo?

Bancroft denkt dat hij is vermoord. Hoe hij dat kan denken? Hij heeft simpelweg een backup van zijn bewustzijn overgeheveld naar een nieuw lichaam. Maar wie heeft zijn vorige lichaam vermoord? Hij schakelt een voormalig soldaat in om het mysterie op te lossen. Die soldaat heet Takeshi Kovacs. De trailer onthult dat hij maar liefst 250 jaar geen lichaam heeft gehad.

Zijn bewustzijn werd ergens op een harde schijf ontdekt. Voor hem is de wereld van Altered Carbon dus totaal nieuw, net zoals voor de kijkers. Kan hij de moord van zijn rijke baas oplossen en controle krijgen over zijn verleden? Dat gaan we op 2 februari ontdekken. Dan komt het uit tien afleveringen bestaande seizoen van de Netflix Original naar de streamingdienst. Tijd om te binge-watchen!

Indrukwekkende trailer: volgende hit voor Netflix?

Wat vooral opvalt aan de trailer zijn de special effects, de wapens, de kleuren. Science-fiction series stellen vaak teleur als het om visuals gaat. Logisch, want het is immers peperduur om een geloofwaardige futuristische wereld neer te zetten. Altered Carbon doet dat echter wel, met beelden die je enkel van grote Hollywood-films gewend bent.

Altered Carbon Netflix Altered Carbon

Is dit de volgende grote hit van Netflix? Binnenkort gaan we daarachter komen. Met het swappen van lichamen heeft de streamingdienst in ieder geval het perfecte recept voor een langlopende serie. Denk aan het succes van Doctor Who, waarin gewoon nieuwe doctors geïntroduceerd kunnen worden. Hetzelfde kan makkelijk gedaan worden met de acteurs van Altered Carbon.

Op 2 februari weten we meer! Check ondertussen welke series en films deze maand naar Netflix komen. Ook hebben we alle Netflix Originals die dit jaar een nieuw seizoen krijgen, voor je op een rijtje gezet.

 

Reageer op artikel:
Altered Carbon wordt de volgende topserie van Netflix
Sluiten