Jelle van Es
Jelle van Es Tech 29 jan 2019

Dit zijn de 4 beste alternatieven voor WhatsApp

Facebook is van plan om zijn messaging-services als Facebook Messenger, Instagram private messages en Whatsapp samen te gooien in één enkel platform. Facebook belooft daarbij dat het zorgvuldig omgaat met data en dat privacy wordt gewaardeerd. Maar laten we heel eerlijk zijn, dat zegt Facebook wel vaker en in de praktijk blijkt dat hen niet zo heel goed af te gaan. Wat dat betreft is het misschien goed om te kijken naar alternatieven om naar je vrienden berichten te sturen, zodat je je data over verschillende platformen verdeeld. Dit zijn daarbij een paar alternatieven.

Whatsapp alternatieven: Signal

Als privacy het meest belangrijk voor je is, dan lijkt Signal de way to go zijn. De app wordt aanbevolen door een persoon als Edward Snowden, die wel het één en ander weet van privacy. Signal geeft je de mogelijkheid om een timer in te stellen om na een tijdje je berichten automatische te verwijderen.

Whatsapp alternatief

Whatsapp alternatieven: Viber

Viber is een app die in 2010 werd gelanceerd door een Israelisch bedrijf. Daarna werd het in 2014 overgenomen door het Japanse Rakuten en kent inmiddels 900 miljoen gebruikers. De app wordt vooral in Rusland en Zuid-Oost Azië gebruikt. Het kent een degelijke end-to-end encryptie en mogelijkheden om extensies zoals Youtube en Spotify er voor te downloaden.

Whatsapp alternatieven:

Whatsapp alternatieven: Telegram

Ook Telegram maakt gebruik van end-to-end encryptie en is ook vooral in Rusland populair. Net als Signal heb je hier de mogelijkheid om berichten automatisch te laten verwijderen. Telegram laat zijn chats lopen via zijn cloud-based servers, waardoor berichten snel binnen zouden moeten komen en je de mogelijkheid hebt om het te laten synchroniseren met andere devices. Ook is het voor ontwikkelaar een app waar je vrij op kunt ontwikkelen.

Whatsapp alternatieven

Whatsapp alternatieven: LINE

De laatste is LINE. Deze service is met name in Japan en Zuid-Korea erg populair en is voor de gebruikers daar belangrijker dan de waarde die wij Whatsapp toedichten. Alle communicatie gaat er zowat via en het is ook voor bedrijven een tool om in contact te komen met zijn gebruikers. LINE maakt sinds 2017 gebruik van end-to-end encryptie. Als privacy belangrijk voor je is, dan is het goed om te weten dat je een code op de app kunt zetten die je elke keer moet gebruiken om de app te openen.

Whatsapp alternatieven

Wil je meer lezen over Whatsapp? Bezoek dan hier ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit zijn de 4 beste alternatieven voor WhatsApp
Sluiten