Tech 8 aug 2018 Jelle van Es

Altijd surfen met elektrisch surfboard Blea

Als ik aan surfen denk, dan gaan mijn gedachten al snel uit naar de Franse kust, de golven in Australië en natuurlijk de Amerikaanse westkust. In Nederland is surfen gewoon een stuk lastiger, omdat we niet al te vaak hoge golven hebben. Als je je daar niet door wil laten leiden, dan is Blea echt iets voor je. Het is een elektrisch surfboard, waardoor je niet langer afhankelijk bent van de golven

Geen golven? Geen probleem met het elektrisch surboard Blea

Met Blea ben je dus niet langer afhankelijk van golven en kun je dus overal waar water is het gevoel hebben dat je surft. Dus ook op zoiets als het IJsselmeer. De Blea is een surfboard dat gemaakt is van reinforced polymer en komt qua vorm redelijk overeen met een normaal surfboard. Aan de achterkant is hij wat dikker, zodat daar ruime is voor een aandrijving zodat je ook daadwerkelijk vooruit kan komen. Hij is niet licht. Met de batterij er in weegt hij zo’n dertig kilo.

De batterij voorziet de Blea van zo’n 8 pk en stelt je in staat om met een snelheid van zo’n dertig kilometer per uur rond te varen. De batterij gaat dan tussen de 40 en 70 minuten mee, waarna het zo’n twee uur kost om hem weer op te laden. Je hebt echter ook een variant die de Blea voorziet van 13 pk. Het grote voordeel van dit surfboard is de hogere snelheid. Met deze variant kun je zo’n 45 kilometer per uur aan snelheid halen. De batterij gaat even lang mee en kost net zoveel tijd om weer op te laden.

Blea

Het lijkt ons erg leuk om met de Blea aan de slag te gaan, maar zoals wel vaker bij dit soort dingen is er ook één groot nadeel. en dat is de prijs. De goedkoopste versie kost 6660 dollar, wat een flink prijskaartje is. Meer over surfen vind je hier.

Reageer op artikel:
Altijd surfen met elektrisch surfboard Blea
Sluiten