Aluminiumfolie is scherper dan je denkt

Er zijn tegenwoordig zoveel “einde van de wereld” films en series, dat je je vast wel eens hebt afgevraagd hoe jij het zou doen in dat soort omstandigheden. Zou hij het redden als er geen elektriciteit meer was en we helemaal opnieuw moesten beginnen? In ieder geval heb je dan wel wat tools nodig en een wapen is altijd handig. Als je zorgt dat je aluminiumfolie bij je hebt, komt het allemaal goed.

Aluminiumfolie als bord, kom en scherp mes

Mensen zijn behoorlijk vindingrijk als het aankomt op aluminium folie. Je kunt het gebruiken om de afwas te omzeilen en er bijvoorbeeld borden, schalen en kommen mee maken. Wat je vast niet had gedacht is dat je een rol aluminiumfolie ook kunt omtoveren tot een vlijmscherp mes.

De vindingrijke messenmaker kiwami japan demonstreert in een YouTube filmpje hoe je zelfs zonder elektrisch gereedschap van een rol aluminiumfolie een echt uitziend en werkend mes kunt maken.

aluminiumfolie mes

Timmeren, branden en schuren

Als eerste wordt een heel stuk folie van de rol gehaald en vervolgens krijgt het overgebleven gedeelte een pak slaag met een hamer. Op een gegeven moment geeft de rol op en kun je het kartonnen gedeelte er tussenuit halen.

Daarna gaat het getimmer door, afgewisseld door verhitting op een gaspitje. Als de rol lekker plat is wordt hij gezaagd in de vorm van een mes en wordt er weer op los geslagen en geschuurd.

Je zal het niet geloven, maar op het einde van het filmpje lijkt de rol folie op een echt mes en kun je er een komkommer mee in plakjes snijden.

Aluminiumfolie mes

Folie als redding

Dus als je in barre apocalyptische omstandigheden terecht komt heb je een rol aluminiumfolie nodig. Je hebt dan natuurlijk ook schuurpapier nodig en je moet een vuurtje kunnen maken.

Misschien is het beter om toch een aansteker mee te nemen. Maar als je toch bezig bent kun je misschien ook gewoon een mes of ander wapen meenemen en eigenlijk maar gewoon hopen dat je het nooit hoeft te redden in de apocalypse.

Aluminiumfolie mes

Wat je wel kunt doen om alvast voorbereidingen te treffen is andere het werk laten doen. Zo heeft Design Different nagedacht over wat de veiligste plekken zijn en wat de beste vluchtroutes uit de stad zijn. Op hun site kun je alvast deze apocalypse proof kaarten kopen.

Gizmodo

Reageer op artikel:
Aluminiumfolie is scherper dan je denkt
Sluiten