Tech 27 jun 2018 Jelle van Es

De AM1 is een extreem betaalbare elektrische fiets

Als je overweegt om een elektrische fiets aan te schaffen, dan word je waarschijnlijk geconfronteerd met flinke prijzen. Voor een gemiddelde elektrische fiets betaal je al snel 2000 euro. Dat maakt het soms wat lastiger om over te stappen. De mensen achter de AM1 willen daar verandering in brengen. Het is een elektrische fiets waar je nog geen 700 euro voor betaald.

De AM1 is een betaalbare elektrische fiets

Tegenover dit prijskaartje staat wel een nadeel. De AM1 is geen elektrische fiets waar je heel lang mee kunt fietsen. Althans op de elektrische stand. Als je elektrisch wilt fietsen, dan gaat hij zo’n dertig kilometer mee. Daarna kun je hem alsnog als gewone fiets gebruiken, want de fiets weegt inclusief zijn batterij slechts 13,5 kilo. En gemiddelde fiets weegt zo’n 11 tot 12 kilo, dus dit is niet eens veel meer.

Als je elektrisch fietst, dan helpt de elektrische ondersteuning je tot een snelheid van zo’n 25 kilometer per uur. Daarna kun je zelf nog flink doortrappen en een snelheid van zo’n 48 kilometer per uur halen, maar dan ben je waarschijnlijk wel buiten adem.

AM1 elektrische fiets

De makers zien de AM1 elektrische fiets dan ook echt als een fiets waarmee je van huis naar werk fietst of eventueel naar het station. Met dat in het achterhoofd voldoet de fiets precies aan hetgeen wat je zou willen hebben. De AM1 heeft nu een Kickstarter-campagne lopen. Het nadeel hiervan is dat de fiets pas in februari wordt geleverd. En dat is hetgeen dat de maker beloofd. De kans is groot dat je hem pas veel later in huis hebt. Daarnaast moet je ook nog even rekening houden met verzendkosten, aangezien hij vanuit het Verenigd Koninkrijk wordt verstuurd.

AM1 elektrische fiets

Wil je een nog goedkoper alternatief? Dan is deze fiets van Xiaomi misschien wat voor jou. Nou ja, misschien is fiets niet het juiste woord, aangezien het meer lijkt op een circus-attribuut.

Reageer op artikel:
De AM1 is een extreem betaalbare elektrische fiets
Sluiten