Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Gadgets 7 februari 2018

Xiaomi introduceert Amazfit Bip: compleet, goedkoop en bizarre accuduur

Xiaomi werkt met talloze Chinese fabrikanten samen om wereldwijd de techmarkt te domineren. De techgigant wil vooral winst gaan maken met zijn ecosysteem. Het is dus vooral zaak om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk consumenten jouw gadgets gebruiken. Het resultaat is verrassend goedkope en vaak verrassend goede producten. Maak kennis met de nieuwste gadget van Huami, een dochtermerk van Xiaomi: de Amazfit Bip. Hiermee wordt de Amazfit-serie een topper rijker.

Amazfit Bip: spotgoedkope wearable

Het gaat om een slimme wearable die slechts 99 dollar gaat kosten. Afhankelijk van de verkoper zul je er rond de 89 euro kwijt aan zijn, mits je AliExpress gebruikt. Maar waar hebben we het over? De Amazfit Bip wordt een goedkope alleskunner. Deze gadget kan je workouts bijhouden, heeft GPS, houdt in de gaten of je goed slaapt en registreert je hartslag.

Xiaomi Huami Amazfit Bip

Het blijft echter niet bij een fitness tracker. De Bip kan ook notificaties voor berichten, telefoontjes en andere apps tonen. Qua design komt het hebbeding bekend voor: de Amazfit Bip van Huami heeft verrassend veel weg van de Apple Watch. Inclusief een klein kroontje aan de zijkant. Wellicht typisch voor Xiaomi, maar toch hadden we op dit gebied meer van de Bip verwacht. Het blijft een strakke wearable, daar niet van.

Accuduur: dertig dagen

Huami pronkt vooral met de accuduur: de Amazfit Bip heeft een accuduur van minstens dertig dagen, aldus de fabrikant. Indrukwekkend, zelfs er vanuit gaande dat de daadwerkelijke accuduur wellicht iets minder uit zal pakken. De smartwatch heeft namelijk een 1.28-inch scherm dat altijd uit staat. Het gaat hier niet om een Pebble-achtig zwart-wit schermpje. De Bip heeft een volledig kleurenscherm met Gorilla Glass 3.

Xiaomi Huami Amazfit Bip Xiaomi Huami Amazfit Bip Xiaomi Huami Amazfit Bip

Oh ja, om het af te maken is de wearable ook nog eens waterdicht. Te mooi om waar te zijn? Zo lijkt het wel, maar het zou niet de eerste keer zijn dat Xiaomi het toch voor elkaar krijgt. Denk bijvoorbeeld aan de Redmi 5, een bizar goedkope smartphone met dunne schermranden. De Amazfit Bip is nu in Onyx Black, Cinnabar Red, Whit Cloud en Kodoka Green beschikbaar. Check ook onze favoriete gadgets van Xiaomi.

 

Reageer op artikel:
Xiaomi introduceert Amazfit Bip: compleet, goedkoop en bizarre accuduur
Sluiten