Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 16 jun 2019

Deze nieuwe feature maakt Alexa een stuk handiger

Hoewel Amazon’s virtuele assistent al behoorlijk wat met je kan babbelen, voelt het natuurlijk in de verste verte niet alsof je echt met een persoon aan het praten bent. Zo verklapt de stem alleen al dat je met een AI te maken hebt, maar de manier waarop je dingen aan Alexa moet vragen is ook verre van natuurlijk. Amazon probeert er echter alles aan te doen om het babbelen met Alexa natuurlijk te maken en met hun nieuwe Conversations feature zijn ze al een eind op weg.

Soepeler babbelen met Alexa

Vorige week mochten we tijdens Amazon’s re:Mars conferentie alvast een preview bekijken van wat Alexa Conversations allemaal te bieden heeft. Wat de feature in basis doet is het combineren van verschillende apps die Alexa ondersteunen binnen één gesprek. Vorig jaar kwam Amazon al met de Follow-up modus, die ervoor zorgt dat Alexa na je vraag nog even blijft luisteren of je nog niets nodig heeft. Zo hoef je niet telkens eerst “Alexa” te zeggen voordat je verder kunt met het gesprek. Conversations zou daar nou een stapje bovenop doen om je conversaties een stuk natuurlijker en soepeler te maken.

Echo Dot Alexa

Avondje uit regelen

Tijdens de conferentie werd uiteraard een voorbeeld gegeven van hoe je de nieuwe feature zou kunnen gebruiken. In het voorbeeld wordt een “night-out scenario” gebruikt, waarbij een vrouw graag kaartjes voor de nieuwe X-Men film wil bestellen, graag wil reserveren bij een Chinees restaurant en natuurlijk ook nog een Uber nodig heeft. Normaal gesproken zou je hier zo’n 40 instructies voor nodig hebben. Maar doordat Alexa met Conversations de verschillende apps en skills combineert, kostte het de vrouw minder dan een minuut en zo’n 12 instructies.

Collectie van gebundelde ervaringen

Het “night-out” scenario zou het eerste scenario zijn in wat uiteindelijk een collectie van gebundelde ervaringen moet gaan worden. Zo zou er bijvoorbeeld mogelijk ook een scenario kunnen komen om een vakantie te boeken. Niet alleen voor gebruikers is de Conversations feature een uitkomst, maar ook ontwikkelaars gaan erop vooruit. Zo wordt het voor hen weer mogelijk om skills te creëren met minder code en hoeven ze minder rekening te houden met alle mogelijke manieren waarop een gebruiker iets zou kunnen vragen. Het neurale netwerk van Alexa zorgt er met Conversations namelijk voor dat er automatisch een soort dialoog wordt gecreëerd.

Binnenkort wordt Alexa dus een stuk handiger, maar de assistent kan meer dan alleen taakjes voor je uitvoeren. Zo kan de virtuele assistent je ook vermaken met spelletjes. Dit zijn bijvoorbeeld de vijf beste avonturengames om met Alexa te spelen.

VentureBeat

Reageer op artikel:
Deze nieuwe feature maakt Alexa een stuk handiger
Sluiten