Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 21 september 2018

Amazon onthult 10 Echo-gadgets: pas op Google, Sonos en Apple!

Amazon speelt wat hardware betreft nog niet echt een rol in Nederland. Waar ze in Amerika en Engeland massaal tegen Alexa praten, moeten we het hier nog met Siri doen. Toch is het slechts een kwestie van tijd voor Amazon’s Echo-gadgets de overstap gaan maken. 

Bovendien heeft de strategie van Amazon grote invloed op de concurrentie, en daarmee indirect ook op ons. Gisteren heeft de internetgigant per verrassing maar liefst 14 nieuwe producten geïntroduceerd.

Allemaal hardware die het ecosysteem van de slimme assistent Alexa nog verder verbreedt en dieper in onze dagelijkse levens integreert. Alexa is sinds de introductie van de Echo zeer ver gekomen, en daar zijn de onderstaande onthullingen het bewijs van.

Nieuwe Echo Dot

Amazon is weer terug naar de tekentafel gegaan voor de nieuwe Echo Dot. Het nieuwe model heeft een grotere 1.6-inch driver, is zeventig procent luider dan zijn voorganger en biedt helderder geluid. Daarnaast kun je nog steeds gebruik blijven maken van aux-output en Bluetooth. 49,99 dollar

Amazon Echo Link Amp Alexa

Echo Auto

Onderweg kun je ook van de slimmigheden van Alexa genieten. Amazon heeft de Echo Auto onthuld. Deze handige accessoire zal aanvankelijk op uitnodigingsbasis verkocht worden voor 24,99 dollar, en later op grotere schaal voor 49.99 dollar. Het apparaatje verbindt met Alexa via jouw telefoon, en speelt de audio over de speakers van de auto af. De Echo Auto heeft acht microfoons, die volgens Amazon jou altijd kunnen verstaan.

Amazon Echo Link Amp Alexa

Echo Input

Heb je al een hele speaker-setup in je huiskamer staan? Dan is de nieuwe Echo Input echt een uitkomst. Dit kleine schuifje plug je in je ‘domme’ speakers, waardoor je in feite alsnog een Echo tot je beschikking hebt met Alexa. In de 12.5mm dikke gadget zit namelijk een microfoon. 34.99 dollar

Amazon Echo Link Amp Alexa

 

Nieuwe Echo Plus

De nieuwe Echo Plus is een stuk strakker dan zijn voorganger, en past met zijn behuizing beter in de gemiddelde woonkamer. Het geluid is niet alleen verbeterd, maar je hebt nu ook beschikking tot een temperatuursensor die routines kan triggeren op basis van de kamertemperatuur. De smart home-hub kost nog steeds 149.99 dollar.

Amazon Echo Link Amp Alexa

Echo Sub

De meeste Echo-speakers hebben een vrij matige bas. Dat gaat Amazon oplossen met de Echo Sub. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een slimme subwoofer, die je met een andere Echo-speaker kunt verbinden. Voor 129.99 dollar krijg je een voller geluid.

Nieuwe Echo Show

De nieuwe Echo Show heeft een groter scherm, 10-inch, om precies te zijn. Ook is er dit keer beter geluid, en kan het slimme scherm nu dienen als een hub voor jouw smart home. Dankzij de acht nieuwe microfoons is dit volgens Amazon de Echo die jou het best kan verstaan. 229.99 euro

Amazon Echo Link Amp Alexa

Alexa Guard

Amazon gaat jouw huis nu ook beschermen met een feature genaamd Alexa Guard. Wanneer je het huis verlaat, vertel je Alexa dat je weggaat. Vervolgens kan Alexa Guard meldingen sturen als verdacht gedrag geregistreerd wordt.

Het systeem neemt dan korte audio-clips op, die jij op je smartphone kunt checken. Ook zet Alexa dan je lichten met natuurlijke patronen aan-en-uit, zodat het voor potentiële inbrekers lijkt alsof er iemand thuis is.

Onder de vlag van AmazonBasics wordt er ook een nieuwe magnetron gelanceerd. Ja, dat las je goed: een magnetron. De gadget benut het nieuwe Alexa Connect Kit, waarmee ‘domme’ apparaten slim kunnen worden gemaakt. De kit komt ook beschikbaar voor derde partijen. Je kunt niet alleen timers zetten via Alexa, maar de assistent weet ook precies hoe lang je bepaalde maaltijden moet opwarmen. 59.99 dollar

Echo Wall Clock

Amazon’s nieuwe muurklok maakt ook slim gebruik van Alexa. De klok maakt verbinding met Echo Speakers middels Bluetooth. Het idee is dat je timers en alarmen in kunt stellen, of de tijd kunt veranderen middels stemcommando’s.

Amazon Echo Link Amp Alexa

Amazon gaat Sonos achterna

Sonos en Amazon werken geregeld samen: de Sonos One kun je bijvoorbeeld middels Alexa aansturen. Toch gaat de internetgigant ook zelf flinke stappen zetten in de markt voor multi-room audio. Speakers van derde partijen die Alexa ondersteunen kun je binnenkort als een groep aansturen, ongeacht het merk.

Amazon Echo Link Amp Alexa

Echo Link

Daarin gaat de Echo Link bovendien een grote rol spelen. Deze accessoire kan verbinding maken met receivers en vesterkers. Daarmee heeft Amazon opeens directe tegenhangers van de onlangs onthulde Sonos Connect en Sonos Amp.

 

 

 

Reageer op artikel:
Amazon onthult 10 Echo-gadgets: pas op Google, Sonos en Apple!
Sluiten