Home 7 mei 2017 Noah Korevaar

Amazon troeft de concurrentie af: Amazon Echo met touchscreen duikt op

Er zijn foto’s opgedoken van de opvolger van de Amazon Echo. Kan Amazon Apple, Google en Microsoft aftroeven met een touchscreen?

Amazon loopt voorop in de smart home markt

Amazon is de heerser in de smart home markt, zo schreven we onlangs nog. Dat komt vooral door de Amazon Echo, een slimme speaker voor in je huiskamer. Het megabedrijf van Jeff Bezos is in vrijwel elke grote markt aanwezig. In Nederland merk je daar vrij weinig van, maar vooral in Amerika kun je niet om Amazon heen.

Amazon Echo Look
De Amazon Echo Look

Juist daarom is de Amazon Echo zo populair. De slimme speaker kan allerlei taken voor je uitvoeren, omdat Amazon van alle markten thuis is. Eten bestellen? Amazon. Muziek luisteren? Amazon Prime. Alexa, de assistent die in de speaker verwerkt zit, is verbonden met alle grote diensten van de gigant.

Een groot succes dus, maar de concurrentie rukt ook op. Google introduceerde de excellente Google Home. Bovendien legt Apple naar verluidt de laatste hand aan een speaker voor Siri. Nu kan Siri zich op dit moment nog niet meten met Alexa en Google Assistant, verre van zelfs, maar daar kan Apple natuurlijk verandering in gaan brengen.

Gelukkig zit Amazon ook niet stil. Onlangs werd de Echo Look geïntroduceerd, een Echo voor in je slaapkamer. Middels een ingebouwde camera kan de slimme gadget je vertellen of je outfit er goed uitziet, en desnoods meteen een foto op je sociale media plaatsen. Matchen je kleuren niet? Dan suggereert de Echo Look een aantal leuke andere shirtjes op Amazon. Er moet immers geld verdiend worden.

Opvolger Amazon Echo duikt op

Daar blijft het echter niet bij. De Echo Look is naar verluidt slechts een uitbreiding van de huidige Echo. Geruchten wijzen er op dat Amazon binnenkort echt de volgende grote stap gaat maken. De opvolger van de Amazon Echo krijgt naar verluidt een touchscreen, waarmee je bijvoorbeeld kunt videobellen of je agenda kunt bekijken.

Nieuwe Amazon Echo

Naar de stem van Alexa luisteren kan ideaal zijn, maar soms wil je gewoon snel de juiste informatie zien. Daarin gaat de nieuwe Amazon Echo je dus waarschijnlijk te hulp schieten. Zo kan Amazon de concurrentie vooruit blijven, want de Google Home en Apple’s equivalent hebben geen ingebouwd scherm.

Maar hoe gaat dat er uit zien? Op die vraag kunnen we nu een antwoord geven. Er zijn namelijk renders van de nieuwe Amazon Echo gelekt. We zien een scherm waarop je agenda, het weer en de tijd te zien is. De gebruiker wordt uitgenodigd om commando’s te geven, zoals “Wat staat er in mijn agenda?”

Nieuwe Amazon Echo

Met deze afbeelding moeten we het voorlopig doen, want er is verder nog niks bekend over de nieuwe gadget van Amazon. Ondertussen werkt Google aan een nieuwe Google Home met een ingebouwde router. Ook Microsoft is van plan om de smart home markt te bestormen. En wat is Apple toch van plan? Het gaat een interessant jaar worden!

Hier kun je nog eens lezen waarom Amazon de heerser in de smart home markt is. Wil je meer weten over de plannen van Apple? Check dan dit artikel. Overigens heeft de Google Home soms nog probleempjes

Reageer op artikel:
Amazon troeft de concurrentie af: Amazon Echo met touchscreen duikt op
Sluiten