Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Speakers 13 jan 2018

Vijf redenen om (niet) Amazon Echo te kopen

De Amazon Echo wordt in Amerika al een tijdje gebruikt en recentelijk mogen we eindelijk ook officieel de speaker naar Nederland laten komen. Voorlopig is het nog wel een beperkte internationale versie, maar hopelijk krijgen we uiteindelijk ook de volledige Echo ervaring. Naast de Amazon Echo zijn er natuurlijk ook nog andere slimme speakers, maar dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor een Echo speaker te gaan.

De meeste skills

Een groot voordeel van de Echo speakers is dat ze uitgerust zijn met Alexa en deze virtuele assistent ondersteunt meer dan 15.000 skills. Dat maakt Alexa tot één van de meest uitgebreide assistenten op het moment. Zo kan Alexa notities voor je maken, je telefoon voor je vinden, je muziek voor je afspelen, regenwoud geluidjes maken en je lichten voor je aandoen.

Amazon Echo skills

Ondersteuning voor veel smarthome apparaten

Een ander voordeel aan de Amazon Echo is dat het apparaat compatibel is met veel smarthome apparaten van andere merken.  Google Home ondersteunt bijvoorbeeld minder apparaten van derden. Je kun je Echo speaker onder andere gebruiken om Philips Hue lampen, TP-Link slimme stopcontacten, een sproeisysteem van Rachio en de Sonos PLAYBAR TV via spraakopdrachten te besturen.

Amazon Echo apparaten

Bestellen via Amazon

Iets waar de Echo ook in uitblinkt is je helpen met je bestelling bij Amazon. En wat is er fijner dan spreken en je bestelling wordt geregeld? Helaas is deze feature op het moment nog niet in Nederland beschikbaar, maar als het goed is zal dat in de toekomst wel het geval zijn. Verder is de Echo een goedwerkende speaker, die niet voor niets de marktleider is in slimme speakerland.

Amazon Echo met Alexa

Alleen Spotify Premium

Spotify wordt door behoorlijk wat mensen gebruikt om hun favoriete tracks af te spelen. Het is handig om je persoonlijke afspeellijsten mee te maken, te luisteren naar die van anderen of snel even dat ene nummer op te zoeken. Amazon Echo gebruikt als standaard muziekdienst de eigen Prime Music, maar het is ook mogelijk om met je Echo speaker Spotify nummers af te spelen. Er is echter wel een addertje onder het gras. Je moet namelijk wel eerst een Spotify premium abonnement hebben. Hoewel een Spotify abonnement ook weer niet zo duur is en het zeker fijner is zonder al die reclames, zou de keuze toch aan de gebruiker zelf moeten zijn.

 

 

Amazon Echo weet minder goed raad

Hoewel Alexa veel van je vragen kan beantwoorden, is het systeem minder uitgebreid dat dat van Google Home. Google’s slimme speaker heeft namelijk toegang tot Google’s Knowledge Graph, welke vol zit met data over dingen, plaatsen en mensen. Vaak weet Alexa minder goed raad als je vragen wat ingewikkelder worden. Een ander puntje is dat de slimme speaker nog geen Nederlands verstaat.

Hoewel de Echo perfect is om in huis je smarthome apparaten mee te bedienen, zou je hem soms ook wel naar buiten willen meenemen. Helaas zit de speaker aan een draad vast. Deze dock van Nintey7 zorgt er echter voor dat je Echo helemaal draadloos wordt en ook tijdens je BBQ kan meehelpen.

 

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) Amazon Echo te kopen
Sluiten