Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 16 jul 2017

Nieuwe Amazon Echo gaat rechtstreeks de strijd aan met Apple’s HomePod

Het is alweer twee jaar geleden dat de Amazon Echo speaker in de tech arena verscheen en de slimme speaker hype begon. In het begin was de Echo heer en meester, maar al gauw begonnen meer slimme speakers te verschijnen. Op het moment heeft bijna elk groot bedrijf wel een eigen speaker, of is deze aan het ontwikkelen. Tijd dus voor Amazon om Echo een upgrade te geven, aangezien het originele apparaat vanaf de lancering bijna geen enkele makeover heeft gehad. Volgens een bron zou er inderdaad een nieuwe echo in de maak zijn, die behoorlijk afgevallen is en korte metten gaat maken met de concurrentie.

Hoe groter hoe beter geldt niet voor slimme speakers

Hoewel de Amazon Echo in het begin een indrukwekkende verschijning was, is hij nu toch wel toe aan wat vernieuwing. In de tussentijd zijn nieuwere kleinere speakers uitgekomen zoals de Google Home en in december Apple’s HomePod. In vergelijking lijkt de Echo nu op een log oud apparaat. Een bron deelde echter met de techsite Engadget, dat de nieuwe Echo inderdaad kleiner en slanker zal worden. Het zou eruit zien als drie of vier Echo Dot apparaatjes bovenop elkaar gestapeld. De vorm zou wat meer afgerond worden en een soort stoffen bekleding krijgen in plaats van de huidige plastic behuizing.

Amazon Echo speaker

Meer speakers en verbeterde microfoon technologie

Naast de uiterlijke transformatie wordt ook de binnenkant aangepakt. Waar de huidige Echo één grote speaker heeft met een woofer, zal de vernieuwde versie meerdere speakers krijgen. Als we kijken naar de HomePod, is deze ook uitgerust met meerdere tweeters. Naast de tweeters zouden ook de microfoons beter gaan werken. Hoe dit precies zal gebeuren is echter onbekend. Op het moment heeft de Echo een reeks van zeven verre veld microfoons. De kwaliteit zou verbeterd kunnen worden door enerzijds de software te een boost te geven. Anderzijds is het meer aannemelijk dat Amazon de hardware kant op zal gaan, aangezien ze ook mee hebben geholpen om verre veld microfoons voor het eerst in een speaker te implementeren.

Amazon Echo

Prijs nieuwe Amazon Echo tussen Google Home en HomePod

Voor hoeveel de nieuwe Amazon Echo in de winkel zal staan blijft giswerk. Waarschijnlijk blijft de prijs tussen de Google Home van 130 dollar en Apple’s HomePod met een prijs van 349 dollar. De Echo zit nu ook tussen de twee in met 180 dollar. Helaas heeft Amazon zelf nog geen commentaar gegeven over de mogelijk nieuwe speaker. De bron zou echter al een werkend model hebben gezien, dus we hopen op een lancering in het najaar met de rest van de geanticipeerde apparaatjes.

Intussen zou ook Samsung bezig zijn met een slimme speaker. Deze zou echter vertraging hebben opgelopen door problemen met de spraakontwikkeling van zijn assistent Bixby. We zijn benieuwd wanneer we de speaker zullen zien verschijnen. Samsung arriveert hiermee wel wat laat in het slimme speaker spel.

Reageer op artikel:
Nieuwe Amazon Echo gaat rechtstreeks de strijd aan met Apple’s HomePod
Sluiten