Ilona Braam
Ilona Braam Muziek 14 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Streamen we volgende week gratis muziek bij Amazon’s nieuwe muziekstreamingdienst?

Als je muziek wilt streamen zijn er in principe twee opties. Of je gaat voor een betaalde dienst of je streamt het gratis maar neemt genoegen met bepaalde beperkingen en reclames. Zo biedt Spotify gebruikers bijvoorbeeld zowel een gratis als een betaalde optie. Bij Amazon is dat echter niet het geval en kun je alleen van muziek genieten als je ervoor betaalt. Volgens Billboard zou daar echter volgende week verandering in komen en zou Amazon een gratis muziekstreamingdienst gaan lanceren.

Gratis Amazon muziek via Echo speaker

De gratis muziekstreamingdienst zou beschikbaar zijn via de Amazon Echo speakers en omdat het gratis is zou je genoegen moeten nemen met advertenties. Verder zou het aanbod nog wat beperkt zijn en zouden platenmaatschappijen betaald worden per stream. Het zou kunnen dat Amazon de strijd wil aangaan met Spotify’s gratis optie, maar aan de andere kant moet je dan wel een slimme speaker van het bedrijf hebben om überhaupt met de dienst aan de slag te kunnen gaan.

Amazon Music

Soundcloud zet jacht in

Of Amazon inderdaad bezig is met een nieuwe streamingdienst blijft echter de vraag. Het is niet implausibel en zeker logisch dat het bedrijf zijn aanwezigheid op de markt probeert te vergroten. Vooralsnog blijft Spotify op nummer één staan, hoewel de dienst onlangs in de VS wel is gepasseerd door Apple Music. Dan hebben we ook nog SoundCloud. Deze wordt doorgaans niet gezien als een directe concurrent van diensten als Spotify en Apple Music, maar inmiddels is de dienst dat wel degelijk geworden. Het lijkt er nu zelfs op dat ze de jacht inzetten op Spotify en Apple Music met een nieuw abonnement voor studenten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slashgear

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Streamen we volgende week gratis muziek bij Amazon’s nieuwe muziekstreamingdienst?
Sluiten