Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 1 nov 2017

Dankzij deze gadget hoef je binnenkort nooit meer een pakketje te missen

Er is niets vervelender dan hoopvol wachten op een pakketje, om er vervolgens erachter te komen dat je de postbode hebt gemist. Vervolgens moet je wachten tot de volgende dag, je pakketje ophalen bij de buren (die er nooit thuis lijken te zijn), of naar één of ander ophaalpunt gaan. Ideaal zou zijn dat je pakketje gewoon bezorgt wordt, zelfs als je er niet bent. En dat is precies wat er gebeurt met Amazon Key.

Beveiligingscamera met slim slot is de oplossing

Amazon lijkt geen enkele moeite te sparen als het aankomt op het bezorgen van pakketjes. Eerder kwam het bedrijf in het nieuws met een snelle drone bezorgservice en nu lijken ze het probleem van de postbode missen ook te hebben opgelost. Met de Amazon Key In-Home Kit hoef je je nooit meer zorgen te maken over het feit dat je niet thuis bent. De kit bestaat uit de Amazon Cloud Cam beveiligingscamera en één van de verschillende compatibel slimme sloten.

Op afstand toegang verlenen

Met Amazon Key kun je mensen op afstand toegang geven tot je huis via het slimme slot. Als iets bestelt via Amazon kun je aangeven dat de postbode het pakketje binnen mag zetten. Prime klanten van Amazon kunnen het pakketje de hele weg volgen en krijgen een notificatie wanneer het pakketje veilig is aangekomen.

Amazon Key

Cloud Cam laat zien wat de postbode uitspookt

Je zou je kunnen bedenken dat het misschien helemaal niet zo verstandig is om postbodes zomaar in je huis te laten. Je weet maar nooit wat ze gaan uitspoken. Gelukkig kun je precies zien wat er gebeurt met de Amazon Cloud Cam. Overigens hoef je de Amazon Key kit niet alleen te gebruiken om pakketjes te ontvangen. Het systeem werkt ook als een normaal beveiligingssysteem en je kunt bijvoorbeeld ook aan vrienden en familieleden op afstand toegang verlenen tot je huis.

Amazon Key nog niet in Nederland

Het klinkt natuurlijk geweldig, maar helaas zal de service waarschijnlijk voorlopig nog niet in Nederland beschikbaar zijn. Zelfs in Amerika zal de service eerst alleen in bepaalde gebieden geleverd worden. Als Prime Amazon lid kun je al wel de kit pre-orderen voor 215 euro. In dit artikel lees je hoe je de kit in Nederland bezorgd krijgt.

Amazon lijkt de laatste tijd extra gedreven te zijn. Onlangs kwamen ze ook al met het idee om elektrische auto’s onderweg te gaan opladen door middel van drones. Goed bezig.

Amazon

Reageer op artikel:
Dankzij deze gadget hoef je binnenkort nooit meer een pakketje te missen
Sluiten