Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 19 nov 2020

Amazon Launchpad biedt producten aan van Nederlandse start-ups

Amazon Launchpad is al in veel landen beschikbaar. Sinds kort hoort ook Nederland erbij, maar wat kun je er precies mee?

Amazon Launchpad kun je de probeertuin van Amazon noemen. Op de pagina vind je dan ook niet de reguliere aanbiedingen van het bedrijf, maar wel een aantal bijzondere producten. Deze zijn gemaakt door Nederlandse start-ups die via Amazon Launchpad een podium krijgen om ze proberen aan de man te brengen.

Propeaq via Amazon Launchpad

Wij mochten via Amazon Launchpad de Propeaq proberen. De naam zegt je wellicht niet veel, aangezien de uitvinding vooral door sporters werd gebruikt, maar nu is het ook beschikbaar voor alle consumenten. De Propeaq is simpel gezegd een bril met een lampje erin. Het moet ervoor zorgen dat je beter slaapt en op de juiste momenten kan pieken. Ook is het mogelijk om sneller te herstellen van een jetlag.

De bril wordt net zoals andere producten gewoon verstuurd via pakketpost door Amazon. Als je het pakje openmaakt vind je naast de bril ook een etui en een oplaadkabel voor het licht. In totaal zijn er twee verschillende soorten glazen: blauwe en oranje. Beiden hebben ze een ander doel. De blauwe zet je in de bril als je opstaat, terwijl je de oranje indoet vlak voordat je wil slapen.

Propeaq
De bril (Afbeelding: Amazon)

Het uiterlijk

Als je de bril in de hand hebt, lijkt het echt nog een soort prototype te zijn. Het is gemaakt van plastic en lijkt alsof er nog wat meer doorontwikkeld moet worden. De functies doen het echter gewoon. Het lampje zit aan de bovenkant van het montuur en geeft mede door het glas blauw licht af.

Door middel van een app kun je zelf een schema maken met wat het doel voor gebruik is. Als je bijvoorbeeld een jetlag wil voorkomen, is dat een ander schema dan dat je piekt naar een bepaalde sportwedstrijd. Zelf gebruikte ik het voor een wat betere nachtrust en een wat energiekere dag.

Resultaat

Om de resultaten te merken moet je de bril twee weken gebruiken. Zelf merkte ik wel wat, maar eigenlijk had ik nog iets meer verwacht. Desondanks staan er op internet genoeg reviews van klanten bij wie het wel hielp. Vooral bij een jetlag lijkt het te werken (iets wat ik niet getest heb). Ook hebben een aantal sporters laten weten dat het voor hun werkt. Natuurlijk is zoiets natuurlijk altijd persoonlijk.

De bril heeft een prijs van 199 euro op Amazon Launchpad en is daarmee wel aan de dure kant. Zeker als je in je hoofd hebt dat de bril qua uiterlijk en materiaal niet heel duur lijkt te zijn. Echter, als je ermee een jetlag kunt voorkomen, is het natuurlijk ideaal. Je moet dan ook kijken bij dit product of het echt helpt.

Zo ziet Amazon Launchpad eruit. (Afbeelding: Amazon)

Conclusie Amazon Launchpad

Al met al is het zeker interessant dat Amazon Launchpad dit soort producten aanbiedt. Het zijn spullen waar je normaal niet zo snel mee in aanraking komt en een ideale start voor jonge bedrijven. Zo zie je er Nederlandse ear buds, maar ook een kaartspel of een deken.

Het enige jammer aan Amazon Launchpad is dat je wel goed moet zoeken naar de pagina. Het staat niet duidelijk aangegeven op de homepage en dus moet je zoeken in het menu. Het zou wat makkelijker zijn als het een wat meer prominente plaats krijgt, want de Nederlandse uitvindingen zijn leuk om te zien. Ook zijn ze er in alle prijsklasse, waardoor het ook nog eens een origineel cadeau zijn.

Amazon Launchpad is dus een leuke pagina om even op te snuffelen en te zien wat er allemaal in Nederland ontwikkeld wordt. Het is te hopen dat het nog verder gaat groeien zodat er nog meer aanbod is. Het is natuurlijk altijd leuker als je bedrijven uit eigen land kunt steunen.

 

Reageer op artikel:
Amazon Launchpad biedt producten aan van Nederlandse start-ups
Sluiten