Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Games 11 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Amazon lekt per ongeluk prijs van de PlayStation 5 ‘

De officiële prijs van PlayStation 5 is nog altijd onbekend. Toch lijken webwinkels het al te weten. Amazon gaf per ongeluk informatie vrij.

Veel gamers wachten op de PlayStation 5. De console die aan het eind van het jaar gaat verschijnen moet de concurrentie aangaan met de nieuwe Xbox Series X. Hoewel veel details al bekend zijn, is het nog altijd onduidelijk wat de prijs van de spelcomputer gaat worden.

Niet goedkoop

Als we Twitteraar Wario64 moeten geloven, gaat de nieuwe PlayStation 5 599,99 pond kosten. Dat is omgerekend 669 euro. Dat is flink wat duurder dan de PlayStation 4. Deze kostte 399 euro tijdens de lancering. Het is eveneens hoger dan die van de PlayStation 3. Deze kostte voor een 20GB-versie 499 en voor een 60GB-versie 599.

Verschillende versies PlayStation 5

Volgens de info van de Twitteraar lijken er drie verschillende PS5 uit te komen. Eentje met 500GB SDD, een met 1TB SSD en eentje met 2TB SSD. De dummy-prijzen op de site zijn van beide versies hetzelfde. In totaal staan er 118 verschillende dummy-posts op Amazon.

Naast de console zelf, staan er ook dummy’s van verschillende games. Hoewel de namen nog onbekend zijn, staan de studio’s er wel bij. Zo zijn er onder andere spellen te zien van Konami, Rockstar, 2K, Bethesda en Koch. Deze prijzen liggen tussen de 59,99 en 69,99 pond. Overigens presenteert Sony vandaag de eerste gameplay-beelden van de PlayStation 5.

Een iemand zei al een PlayStation 5 te kunnen pre-orderen via Amazon. Mogelijk duidt dit erop dat Sony dit mogelijk gaat maken na het PlayStation-evenement vanavond. Het kan natuurlijk ook mogelijk zijn dat iemand bij Amazon niet helemaal wakker was.

PlayStation 5 Dummy prijs Amazon
Amazon plaatste deze dummy online. (Afbeelding: Twitter Wario64)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Amazon lekt per ongeluk prijs van de PlayStation 5 ‘
Sluiten