‘Amazon wil live-tv toe gaan voegen aan Prime Video’

Met Amazon Prime Video kun je al veel films en series kijken on demand. Mogelijk komt daar binnenkort live-tv bij.

Amazon Prime staat in Nederland nog in de kinderschonen, maar in andere landen biedt het al veel meer aan dan series alleen. Zo kun je in het buitenland via Amazon bijvoorbeeld al naar sportwedstrijden kijken. In ons land is dat nog niet het geval aangezien alle rechten voor voetbal bij Fox en Ziggo liggen.

Live-tv op Amazon Prime Video

Mogelijk komt er nog een nieuwe functie bij voor Amazon Prime Video, waarbij het de concurrentie aangaat met kabelmaatschappijen. De internetgigant lijkt zich namelijk op live-tv te gaan richten, oftewel lineaire televisie. In een vacature is het bedrijf namelijk opzoek naar iemand die verstand heeft van het kijkgedrag van lineaire televisiekijkers. In de advertentie stelt Amazon bezig te zijn met “building next gen linear catalog systems to provide best in class Linear TV experience to Prime Video customers.

Volgens Protocol is Amazon bezig met deals om live tv en lineaire programmering mogelijk te maken. In het buitenland heeft de dienst al de rechten van verschillende sporten en competities. Ook via haar game-platform Twitch biedt het al regelmatig voetbal en American Football aan. Mogelijk wil Amazon hiervoor nu een kanaal maken waar 24/7 live tv wil aan gaan bieden, of gaat het samenwerken met andere mediabedrijven.

De concurrentie doet zoiets al

Verschillende concurrenten van Amazon bieden zulke diensten op dit moment al aan. Zo biedt YouTube met YouTube TV al toegang tot verschillende televisiekanalen en heeft streamingdienst Hulu een zelfde soort dienst. Voor deze diensten betaal je in de Verenigde Staten wel flink extra. De prijzen liggen rond de vijftig dollar.

In Nederland heb je op dit moment NLZiet die de belangrijkste televisiekanalen via het internet beschikbaar maakt. Voor minder dan tien euro kun RTL, SBS, de NPO en nog andere aanbieders ontvangen. Wil je de prijzen van Amazon, Netflix en alle andere streamingdiensten in Nederland zien? Dat hebben wij hier op een rijtje gezet.

The Verge

Reageer op artikel:
‘Amazon wil live-tv toe gaan voegen aan Prime Video’
Sluiten