Noah Korevaar
Noah Korevaar Home 14 nov 2017

Amazon komt met Lord of the Rings prequel-serie en spinoffs: doei Game of Thrones?

Eerder deze maand dook het gerucht op dat we binnenkort opnieuw naar Middle-Earth gaan vertrekken. Het leek er namelijk sterk op dat Amazon aan een nieuwe Lord of the Rings-serie werkt. En ja hoor, het blijkt te kloppen: Amazon heeft officieel bevestigd dat het de tv-rechten van de boeken heeft bemachtigd. Het gaat om een deal voor meerdere seizoenen.

Amazon komt met Lord of the Rings prequel-serie

Fans waren bang voor een geforceerde reboot, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Het Tolkien Estate gaat zeer zorgvuldig met de franchise om, wat ook nu weer blijkt. Amazon gaat een prequel ontwikkelen, die zich dus voor de films afspeelt.

“The Lord of the Rings is een cultureel fenomeen, (…) we voelen ons vereerd om met het Tolkien Estate, HarperCollins en New Line samen te gaan werken voor televisie. We kijken er ontzettend naar uit om Lord of the Rings fans mee te nemen op een nieuwe epische reis door Middle Earth.” Aldus Amazon’s Sharon Tal Yguado.

Lord of the Rings

De franchise past goed bij de missie van Amazon Studios. Jeff Bezos heeft naar verluidt zelf benadrukt dat het merk zich meer moet focussen op grote, prestigieuze shows die een internationaal publiek aan kunnen spreken. Oftewel, een serie als Game of Thrones. Die vergelijking is natuurlijk zeer relevant, gezien Lord of the Rings en Game of Thrones de twee grootste namen zijn in hun genre.

Meerdere spinoffs

De details blijven verder schaars. De gigant legt in een verklaring uit dat het nieuwe verhaallijnen wil gaan verkennen, die zich dus voor de iconische films afspelen. Daarnaast worden er ook al plannen voor potentiële spinoff-series genoemd. Het is dus duidelijk dat Amazon dit serieus aanpakt, wat ook volstrekt logisch is. Zo’n gigantische franchise is een unieke kans om in een klap naam te maken in de streamingwereld.

Lord of the Rings Amazon

Ook in Nederland kunnen we daarvan gaan profiteren. Amazon Prime is hier namelijk ook beschikbaar. Het is niet duidelijk hoeveel Amazon uiteindelijk voor de rechten heeft betaald. Insiders wijzen op een prijskaartje tussen de 200 miljoen en 250 miljoen dollar. Dat maakt alleen de rechten al even duur als Bezos’ overname van de Washington Post. En dan hebben we het nog niet eens over de productie zelf.

Waarschijnlijk gaat het nog enkele jaren duren voor we de nieuwe Lord of the Rings-series kunnen gaan binge-watchen. Het worden in ieder geval interessante jaren, vooral voor Netflix. Disney verzamelt al zijn franchises voor een eigen streamingdienst, en Amazon investeert flink in zijn eigen aanbod, waarvan het naar verluidt een gedeelte gratis aan gaat bieden. De grote vraag blijft of jij daar als consument van profiteert. Ben jij bereid voor tig diensten te betalen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Amazon komt met Lord of the Rings prequel-serie en spinoffs: doei Game of Thrones?
Sluiten