Mark Hofman
Mark Hofman Tech 10 feb 2020

MWC 2020: ook Amazon niet aanwezig wegens Coronavirus

Amazon is niet aanwezig bij het Mobile World Congress 2020, dat later deze maand plaatsvindt in Barcelona. Dat maakt het bedrijf tegenover CNBC bekend.

Amazon is de vierde speler die zijn aanwezigheid op het MWC afzegt vanwege het gevaarlijke Coronavirus. Eerder lieten LG, Nvidia en Ericsson al weten niet aanwezig te zijn op de grote smartphone-beurs in Barcelona.

Amazon niet aanwezig op MWC 2020

Net als LG, Ericsson en Nvidia maakt Amazon zich zorgen om het bedreigende Coronavirus. De uitbraak van het virus hebben al tienduizenden mensen geïnfecteerd en is op dit moment verantwoordelijk voor honderden doden. In een statement zegt Amazon:

“Wegens de uitbraak en de aanhoudende zorgen om het Coronavirus, trekt Amazon zich terug van deelname aan het Mobile World Congress 2020 dat plaatsvindt van 24 tot en met 27 februari in Barcelona.”

Volgens de Amerikaanse website CNet lijkt niet alleen het Zuid-Koreaanse LG, maar ook Samsung rekening te houden met het virus. Zo zal het bedrijf volgens de informatie van de website wel aanwezig zijn op de beurs, maar doet het dit wel in mindere mate dan gepland.

iPhone SE 2 Apple coronavirus
Toeristen die zich beschermen tegen het virus (Afbeelding: EPA / Wallace Woon)

Organisatie treft maatregelen

De organisator van het Mobile World Congress 20202, GSMA, laat tot dusver weten dat de beurs gewoon doorgaat. Wel laat het bedrijf in een statement weten op de hoogte te zijn van de afzeggende partijen.

“De GSMA bevestigt dat sommige grote partijen hebben besloten om niet naar de show te komen dit jaar.”

De kans dat meer bedrijven de komende dagen opnieuw rond de tafel gaan zitten voor deelname aan de beurs, is overigens aanwezig. Tot nu toe zijn er nog 2800 standhouders aanwezig, zo laat GSMA weten, waardoor de beurs nog gewoon door kan gaan.

Dat wil overigens niet zeggen dat GSMA geen maatregelen gaat treffen. Er geldt op de beursvloer dit jaar een ‘no handshake’-beleid en screent de organisatie op temperatuur. Daarbij zijn er meer hygiëne- en desinfectiemogelijkheden voor bezoekers en standhouders. Aanwezigen moeten overigens ook aan kunnen tonen dat ze, minimaal, 14 dagen voor het evenement niet in China zijn geweest.

Reageer op artikel:
MWC 2020: ook Amazon niet aanwezig wegens Coronavirus
Sluiten