Ilona Braam
Ilona Braam Elektrisch 20 okt 2017

Amazon gaat op een briljante manier je elektrische auto onderweg opladen

Uit een recent patent van Amazon blijkt dat het bedrijf bezig is geweest met een futuristische manier om je elektrische auto onderweg op te laden. Er wordt namelijk een drone beschreven, die met een lading voor je auto naar je toe vliegt als de nood aan de man is. Met die boost zou je het vervolgens redden naar een daadwerkelijk oplaadstation.

Amazon lijkt per se drones te willen gebruiken

Het idee klinkt wat fantastisch en er kleven toch behoorlijk wat moeilijkheden aan het plan. Mocht het Amazon echter lukken zoiets te maken, zou het natuurlijk geweldig zijn en hoef je je nooit zorgen te maken over een lege batterij. We weten dat Amazon al een tijdje bezig is met het idee om ook bestellingen van de site met drones te bezorgen. De oplaad-drones zouden op zich binnen dit idee passen.

Amazon PrimeAir drone
Amazon Prime Air drone voor pakjes bezorgen

Auto’s moeten uitgerust zijn met oplaad dock

Eén van de moeilijkheden met de oplaad-drones is de manier waarop ze je auto zouden moeten opladen. Het patent beschrijft namelijk een soort docking station op het dak van de auto, waarop de drone zich kan nestelen en zelfs een eindje meerijden. Dat betekent dat je auto aangepast zou moeten worden om als landingsplatform te kunnen dienen. Het zou ook kunnen dat automakers van te voren de dock op de auto’s moeten implementeren. Als dat het geval is, zou je eerst een nieuwe auto moeten kopen om gebruik te kunnen maken van de oplaadservice.

Amazon patent oplaad-drone

Drone heeft zelf al problemen met batterij

Een ander probleem is de batterij van de drone zelf. Iedereen die wel eens met een drone heeft gespeeld, weet dat de batterij van het apparaat zelf ook niet zo heel erg lang meegaat. En als de drone al moeilijkheden met zijn eigen energieniveau heeft, lijkt het onwaarschijnlijk dat hij ook nog voertuigen van extra energie zou kunnen voorzien.

Amazon is er in ieder geval mee bezig en met betere batterijen en een drone die licht genoeg is, zou het misschien wel kunnen lukken. Misschien zou de drone zichzelf wel draadloos kunnen opladen tijdens het vliegen. Met deze oplader wordt er al een begin gemaakt met het draadloos opladen van je mobiele apparaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TechCrunch

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Amazon gaat op een briljante manier je elektrische auto onderweg opladen
Sluiten