Raymon Mens
Raymon Mens Tech 15 jul 2019

Amazon Prime Day 2019: op deze manier profiteer je ook in Nederland

Amazon Prime Day is gestart. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, duurt de actieperiode in 2019 niet een maar twee dagen. Hoewel Amazon nog niet helemaal vertaald in Nederland beschikbaar is, kun je al wel Prime nemen en profiteren van de aanbiedingen. Deze leuke deals zijn nog niet heel bekend in Nederland, dus helpen wij je op weg.

Wat is Amazon Prime Day 2019?

Bij Nederlanders is Amazon Prime niet zo bekend, maar in de VS en Duitsland is het een heus fenomeen. De Prime-dienst is voor mensen die vaak op Amazon shoppen gemaakt. Bestellingen worden gratis binnen 1 dag verzonden, je krijgt toegang tot Prime Video met series en films en ook eerder toegang tot deals. De dienst kost € 5,99 per maand en heeft een gratis proefperiode van 30 dagen. Het is vergelijkbaar met Bol.com Select.

Tijdens Amazon Prime Day heb je een Prime-abonnement nodig om gebruik te maken van aanbiedingen. Gelukkig biedt een proefabonnement van 30 dagen dat je vrijblijvend op kunt zeggen uitkomst.

Hoe betaal je?

Hoewel Amazon niet volledig in Nederland beschikbaar is, zijn bekende betaalmethoden toch aanwezig. Je kunt met iDEAL, een bankmachtiging (SEPA) of creditcard. Het makkelijkst is om een creditcard in te voeren, maar een SEPA-machtiging zorgt er ook voor dat je zorgeloos kunt shoppen.

Account maken en taal instellen

Om te profiteren van Amazon Prime Day, moet je eerst een account aanmaken bij Amazon Duitsland. Gelukkig is Amazon al voorbereid op Nederlanders op zijn Duitse site. Je kunt in het menu de taal op Nederlands zetten. Daarna is de interface grotendeels Nederlands, al ontkom je niet aan onvertaalde delen. Ook bij product­omschrijvingen zie je vaak nog Duitse teksten staan. Die worden niet volledig automatisch vertaald.

Klik/tap voor groter.

Prime nemen (gratis 30 dagen op proef)

Nadat je account is aangemaakt, kun je een Prime-abonnement nemen. Dit is de eerste 30 dagen gratis, dus genoeg tijd om tijdens Prime Day 2019 te shoppen. Prime nemen kan via het account-menu van Amazon, of via de directe link naar de Prime-pagina in het Nederlands.

Ben je niet van plan om na de Prime Days vaker bij Amazon te shoppen? Vergeet dan niet na 30 dagen je Prime-account op te zeggen. Dat kan via de directe link naar de Prime-pagina of via het menu Je AccountPrime. Helemaal linksonder zie je de sectie om je account te beheren en Prime op te zeggen. Zo heb je geen verplichtingen, maar wel korting tijdens Prime Day 2019.

Klik/tap voor groter.

Zo herken je aanbiedingen

De shopping-site heeft een speciale pagina waar je alle Prime Day aanbiedingen kunt zien. Er zitten ook veel Apple-apparaten, gadgets en accessoires bij. Zoek je zelf naar een product? Dan kun je op de overzichtspagina zien of er korting op zit. Dit staat altijd meteen aan de rechter bovenkant uitgelicht.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Amazon Prime Day 2019: op deze manier profiteer je ook in Nederland
Sluiten